Как да си изберем таблет ?


24 януари 2013 18:39

 

 

 На първо място трябва да знаете, за какво ще използвате таблета. Това е най-важното, ако не разполагате с много ресурси и сте решили да оптимизирате разходите си.

Ако ще използвате таблета за сърфиране в интернет, да разглеждате снимки и четете книги, то тогава ви е достатъчен таблет с едноядрен процесор на 1 GHz.

 

Ако таблета ви трябва да играете на игри , но не такива със сериозна графика, то тогава ви трябва такъв с минимум 512 KB оперативна памет, а ако игрите са по-сериозни или искате да гледате филми с високо качество, то тогава минимума е 1 GB оперативна памет. В този случай, колкото по добър процесор, толкова по-добре.

 

 

   motorola-xoom-2-3g-mz616   

 

 

Екраните, които се използват при таблетите са два вида - капацитивен и резистивен. Капацитивните дисплеи са по-скъпи, но са по надеждни, изразходват по-малко енергия, следствие на което вашия таблет ще издържа по-дълго време без презареждане, и другото предимство, е че дисплея реагира на едновременно докосване на няколко пръста. Предимството на резистивния дисплей, е неговата цена, която е значително по-ниска от тази на капацитивния, но пък за сметка на това, консумира повече енергия, и не може да натискате с няколко пръста едновременно.

 

Съвременния таблет трябва да поддържа и функцията multi-touch, което значително улеснява управлението на различни приложения, сърфирането в интернет, увеличаването и намаляването на формата на снимки или браузъра. С тази функция, управлението на много игри е по-удобно.

 

Размера има значение. Когато таблета го разнасяте постоянно с вас и четете електронни книги, влизате в интернет и в социалните мрежи, много по-удобно е, и напълно подходящ е таблет с 7 - инчов екран, така лесно ще можете да си го поберете дори и в джобовете ( а пък е и по-евтин). Когато искате на таблета да гледате филми и да играете игри, тогава ви трябва такъв, който поне е с 10 - инчов дисплей или по-голям, но тези размери не са много удобни, когато се разхождате или пътувате в градския транспорт, а и не забравяйте, че всеки инч се плаща.Коментари за Как да си изберем таблет ?

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм