Privileg SM4 Dual SIM (Dual Standby) телефон


 

 

 


SM4r1


Privileg SM4 е смартфон с 2SIM карти с операционна система Windows Mobile 6.5.

Основни характеристики на Privileg SM4 Dual SIM (dual standby) телефон:

-    Microsoft Windows Mobile 6.5 Professional OS
-    Напълно интегриран Dual SIM интерфейс в WM 6.5 OS
-    GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900) SIM 1 и SIM2
-    Солиден и качествен дизайн
-    Размери 127 x 68 x 11 мм, тежест 159 грама
-    Процесор MTK6516, 416MHz
-    512 MB ROM, 256 MB RAM
-    262К цвята, 4.3“ резистивен WVGA екран, 480x800 пиксела
-    GPS, A-GPS
-    Wi-Fi b/g, Bluetooth v2.1 с A2DP, microUSB v2.0
-    2.0 MP камера

Хардуерна част
Когато държите Privileg SM4 в ръката си оставате с впечатлението, че държите монолитно блокче. Няма скърцания, поддавания, припуквания или други недостатъци.
Първият от хардуерните бутони е меню бутона, до него се намира home бутона за връщане в начален екран, следва back бутон или стъпка назад, и най-отдясно е search бутона. Вероятно моделът е бил предназначен за Android OS, тъй като фигурите върху бутоните съвпадат с Android базирани телефони. Първоначално разположението на иконите върху бутоните може да ви обърка, но с това се свиква сравнително бързо.
От лявата страна се намират бутоните за увеличаване и намаляване на звука по време на разговор или слушане на музика.
MicroUSB изходът, който служи за синхронизиране на телефона, се намира в долната част на телефона. MicroSD слотът се намира на гърба на телефона, точно над гнездата на двете SIM карти. Отворът за микрофона се намира в долната част на телефона.

Екран и телефония
Privileg SM4 има 262К цвята 4.3“ резистивен WVGA екран с 400x800 пиксела резолюция. Екранът има много добра видимост от различни ъгли. На директна слънчева светлина вече губи малко от предимствата си, но на закрито и вечерно време екранът се държи отлично.
Интерфейсът за двете сим карти е напълно интегриран в операционната система и се работи лесно и интуитивно с него.

 

sshot001

 

 

 

sshot007

 

 

 

sshot006

 

 

 

sshot004

 

 

В системният бар най-горе се намират двете иконки за покритие на SIM1 и SIM2. Нормално е да има разлики в покритието особено ако SIM картите са на различни оператори, в зависимост от обхвата на конкретното място. Когато кликнете върху иконите в лентата за състоянието в горната част на екрана получавате бърз достъп до настройки на SIM1 и SIM2 карти, както и wi-fi , блутут, индикатор за батерията, регулиране височината на звука и настройка на дата и час.

Windows Mobile 6.5 Pro OS

Потребителски интерфейс и допълнителни приложения

Privileg SM4 е с Windows Mobile 6.5 Professional операционна система, която е надградена с инсталирани приложения. Това прави боравенето с телефона още по–бързо, приятно и лесно. Но най-важното е, че телефонът се синхронизира напълно със стандартния софтуер за синхронизация наличен във всеки един компютър работещ под Windows. Можете с лекота да прехвърлите цялата си база имейли, контакти, снимки и т.н. чрез Windows Mobile Device Center.

 

sshot019

 

 

 

sshot024

 

 

 

sshot025

 

 

 

sshot026

Съобщения и e-Mail, IM

 

Входящите текстови и MMS съобщения са поместени на едно място. Отделни папки има за изходящи, чернови, изпратени и изтрити съобщения. Може да бъдат сортирани по дата и име, както и да изглеждат като разговор, т.н. threded view. Ново съобщение може да се прати по подразбиране през SIM1 като просто се натисне „прати“ бутона или от десния софт бутон „меню“ да се избере „изпрати чрез SIM2“.


sshot010

 

 

 

sshot022

 

 

 

sshot025

 

 

 

 

 

Имейл клиентът е стандартен – при него dual-SIM менюто няма значение. Може да конфигурирате различни акаунти, като има отделна секция за Outlook e-Mail. Имейл клиентът, както във всеки един WM смартфон, има необходимите настройки за сортиране, получаване, класиране на имейлите, форматиране и т.н., но няма вградена опция за threded mail, което е много по-ценно и полезно. Няма и вградена търсачка в имейл клиента. Разбира се в интернет има куп специализирани e-Mail приложения за тази цел – нали все пак това е силата на смартфоните!? Privileg SM4 има пре-инсталиран също Windows Live Messanger, но вие може да се възползвате от куп други чат клиенти като ICQ, Skype, Nimbuzz и т.н.


Мултимедия, камера

Мутимедийните приложения в Privileg SM4 са стандартните за WM6.5 Pro – Windows Мedia Player 10, Pictures & Video галерия и допълнително инсталирания PhotoAlbum. За всякакви приложения, така и за галерии има и други функционални и приятни за работа приложения, разработени от други компании. Поддържаните формати от Windows Мedia Player 10 са MP3, AMR, AAC+, MIDI, H.263, H.264, WMV9, WMA9, WAV. Телефонът е способен да плейва DivX и Xvid филми със субтитри, но за това трябва да инсталирате допълнителен софтуер. Privileg SM4 има 2 MP камера без автофокус. Има настройки за размер на снимки, отделни режими на заснемане, бял баланс и др. Компресията и шумоподтискането са доста силни, което свежда наличния детайл до минимум. Камерата записва добро видео в 4 видео резолюции: 720x480 (D1), 640X480 (VGA), 320X240 (QVGA) и 176X144 (QCIF)  в кодиране 3GP или MP4. FM радиото отново е разработка на MediaTek. То не предлага RDS, но за сметка на това има опция за запис в реално време от радио, автоматично настройване на станциите, а софтуерът е лесен и удобен за работа. Качеството е много добро.


sshot017

 

 

 

sshot018

 

 

 

sshot020

 

 

 

 

 


Навигация, други приложения

Privileg SM4 Dual SIM (dual standby) телефон има вграден GPS, поддържа и A-GPS.

На телефона няма инсталирана навигация, но вие може да изберете всяка една от платените професионални гласови навигации, които се предлагат за windows mobile телефони. За целта инсталирахме за теста безплатната Google Maps. С подходяща стойка за колата, Privileg SM4 се превръща в отличен навигатор докато пътувате.

В телефона има инсталиран Microsoft Office Mobile 6.1 пакет, с който може да създавате, редактирате и преглеждате Еxel, Word, PowerPoint и OneNote документи.

Също така има отделна апликация за бележки, наречена Notes.

Други стандартни приложения които ще намерите във всеки един WinMo 6.5 Pro телефон са: Windows Live, Windows Marketplace, Calculator, Tasks, Calendar, File Explorer, Task Manager, Search Phone, Live Search, MSN Weather, MSN Money.

Допълнително инсталирани в Privileg SM4 са Pocket Backup (разработка на MediaTek), с който може да правите архиви на цялото съдържание на телефона си.

Стандартният браузер е Internet Explorer, който върши основните си задължения с лекота, но ако искате истински браузер, може да инсталирате безплатния Opera Mobile.

 

sshot011

 

 

 

sshot013

 

 

 

sshot021

 

 

 

 

sshot023

 

 

 

sshot027

 

 

 

sshot028

 

 

 

 

 

Ако сте нов потребител на Windows Mobile телефони ето ви няколко безплатни приложения, които със сигурност ще ви бъдат от полза: ICQ, Facebook, Gmail, Google Maps и др.. Всички те са безплатни, трябва само да посетите сайтовете им и да си ги свалите на телефона (може и директно от телефона да го направите). Веднъж след като сте инсталирали приложенията, оригиналните .CAB файлове може да ги изтриете, за да освободите място на телефона.


pc_capture90

 

 

 

pc_capture91

 

 

 

pc_capture92

 

 

 

pc_capture93

 


Друго стандартно полезно приложение добре скрито в подменютата е Schedule Power On/Off, с което може да настроите телефона да се гаси и пали автоматично в определен час, но и да задавате за кои дни от седмицата.Коментари за Privileg SM4 Dual SIM (Dual Standby) телефон

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм