Ревю на здравия смартфон Blackview BV9700 Pro


 BV серията при смартфоните на Blackview винаги е събуждала интерес сред потребителите, а и у нас, като хора които постоянно тестват различни интересни устройства. BV са устойчиви на външни влияния смартфони, предназначени да оцеляват в какви ли не условия, но в същото време имат различни интересни екстри, като яки батерии, мощни процесори и добри камери.

 

Blackview са известни с това, че представителите на BV серията им имат много богата окомплектовка, но BV9700 надмина дори най-смелите ни представи. В кутията освен смартфона намираме бързо заряд, кабел за пренос на данни, стерео слушалки с Hands-Free, перо за SIM, втори допълнителен протектор за дисплея, освен вграденият заводски и USB Type-C удължител. Сигурно в този момент вероятно се питате, за какво служи той?

 

 

 

Целта е, да можете да зареждате смартфона със стандартен кабел, защото при заводския, мъжкият USB-C порт е по-дълг, заради бронировката на телефона, а при преходника металната част е доста по-дълга. В комплект с основната кутия идва и още една допълнителна – ето това вече е изненада. На кутията пише Night Vision Camera. Аксесоарът е много полезен и интересен, защото с негова помощ можете да правите не само страхотни снимки, но и да си помагате по време на работа. Да, както подсказва и името му Blackview BV9700 Pro е предназначен за професионалисти.

 

 

 

Как точно работи камерата за нощни снимки, ще ви покажем малко по-късно, във фотографската част на ревюто ни. Тук ще продължим дизайна и използваните материали в смартфона, който като представител на BV серията, се предполага, че е с брониран корпус…и то какъв само. BV9700 Pro е ударо, прахо и водоустойчив смартфон с впечатляващи характеристики. Дизайнът му е доста ефектен и въпреки високата степен на защита, телефонът е елегантен и дори компактен. Размерите на телефона са 165.9мм на 81.3мм, с дебелина 16.5мм, имерени в най-издадената точка, която се пада рамката около основната камера.

 

Тук ще отбележим, че тя стои половин милиметър над стъклото, като по този начин го предпазва от наранявания. Сигурно забелязвате, че тук има още една нестандартна стъклена повърхност, която също е защитена от споменатата рамка. Ще ви издадем нещо за софтуера в аванс, BV9700 има вграден пулсомер.

 

 

 

 

Като забележете, това не е измишльотина като десетките приложения в магазина на Google, които ви лъжат, че поставяйки пръст върху камерата или върху дисплея на телефона, ще премерите сърдечният си пулс. При Blackview BV9700 Pro, тук вътре е вграден истински сензор за пулс, същият какъвто се монтира при Smart часовниците и фитнес гривните. Телефонът има също така вграден VOC сензор, който улавя летливи органични съединения във въздуха. Благодарение на него, можете да правите анализ на качеството на въздуха на мястото където се намирате.

 

Корпусът на  BV9700 Pro е направен от комбинация между метал и гумиран поликарбон. Съчетанието е много красиво, но и функционално. Гумирани са местата, върху които 9700 Pro би паднал при евентуално изпускане. Те поемат удара и щетите по устройството ще бъдат минимални. Споменатият метал е титаний – който е известен със своята невероятна здравина. Рамката е конструирана така, че при опит за премазване, корпусът да не поддаде.

 

 

И друг път сме виждали водоустойчиви телефони. При някои от тях производителите казват „Проверете, дали всички капаци са затворени преди потапяне.“, „Подсушете добре порта за зареждане, преди да зареждате.“, „Не потапяйте в солена вода.“ И още куп друг забрани и условности. При BV9700 Pro, Blackview не дават такива, а дори напротив – показват ни какви невероятни нива на протекция има смартфона.

 

Забележете – в този тест BV9700 Pro е със свален заден капак и въпреки това работи без проблем под вода. Дори можете да включите зарядното към електрическата мрежа и то да зарежда смартфона под вода. Тайната се крие в специалната водоустойчива мембрана която има хардуера на телефона. BV9700 Pro има всички актуални нива на защита - IP68, IP69K и MIL-STD-810G. Той е устойчив на почти всичко за което можете да се сетите, включително радиация, машинно масло, вибрация и взрив.

 

 

 

 

Може да работи без проблем в температурният диапазон  - 30 до +60 градуса. Телефонът може да работи безпроблемно в прах, пясък кал и други фини частици. Ако го изцапате, просто го измийте под чешмата. За потапянето във вода, максимумът е дълбочина от 150см, за до 30 минути. Ако дисплеят на  BV9700 се разглоби на съставни части, се вижда, че над HD IPS панела има двоен Touch Layer, след което два отделни слоя защитено стъкло. Подобно на стъклото над камерата и дисплеят е защитен от периферна рамка.

 

Ревю:digital.bg

Телефони Blackview онлайн магазинКоментари за Ревю на здравия смартфон Blackview BV9700 Pro

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

i_lozanov@abv.bg :

От три год. имам BV7000

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм