Държавните институции в Норвегия се отказват от Windows Phone смартфони


 Около 100 норвежки държавни агенции, използващи в момента Windows Phone смартфони, възнамеряват да преминат към Android и да се откажат от мобилната операционна система на Microsoft. Причината за това е, че Microsoft повече не предоставя възможност за закупуване на големи количества Windows смартфони.

Софтуерният гигант остави своя мобилен бизнес на заден план и остави съдбата на Windows 10 Mobile в ръцете на OEM производителите, които съвсем не горят от желание да произвеждат свои подобни смартфони.

Държавните учреждения на Норвегия използват Windows смартфони предимно от съображения за безопасност. Така например, министерството на здравеопазването използва софтуер единствено на Windows. Уеб-порталът Digi.no отбеляза, че тези смартфони постепенно се износват, а от висококачествените и неособено скъпи Lumia 640 вече никъде не могат да бъдат намерени големи партиди. Другите подобни мобилни устройства, като HP Elite X3 например, са твърде скъпи.

Норвежките власти се опитват да решат този проблем директно с Microsoft, но вече разглеждат други варианти и се спират на Android. Но смяната на платформата ще бъде сложно и доста скъпо, понеже ще се наложи преработването на софтуера за друга операционна система.Коментари за Държавните институции в Норвегия се отказват от Windows Phone смартфони

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм