Кои от настройките е необходимо да промените на смартфона си    Често производителите на смартфони използват настройките на устройствата, за да привличат купувачи. За потребителите обаче е добре известен факт, че те могат да са благословия за едни и проклятие за други. Това практически означава, че използваната платформа в случая няма чак толкова голямо значение. Въпросът се състои във включването на някои опции веднага след закупуването на смартфона с цел повишаване на сигурността и личния неприкосновен живот. Специалисти преди време разкриха кои от настройките е необходимо да се променят, ето защо много потребители по всяка вероятност вече са се запознали с тази информация. Благодарение на съветите на професионалистите, сигурността и пълноценното функциониране на смартфона като цяло са гарантирани на сто процента. Първата стъпка е свързана със заключването на екрана. Това е вероятно най-сигурната и надеждна стъпка, посредством която се осигурява сигурна защита на съхраняваните данни. Има начин, по който да се създаде пин код за дисплея, независимо от различните модели.


  

  Втората важна стъпка е спирането на следенето на рекламодателите. От Настройки се отива към опцията, с натискането на която потребителите се отказват от това да получават известия от различни страници и рекламодатели. Чрез опцията Ограничени рекламни известия пък се намалява проследяването, което също е изгоден вариант за потребителите. Тук е мястото да се спомене, че от платформата Гугъл вече създадоха ново приложение, известно под името Гугъл настройки. То дава възможност профилите да се управляват и в Андроид, което е добре дошло за всички. Услугите на гиганта могат лесно и бързо да бъдат изключени, като освен всичко те водят до бързо изхабяване на батерията. Също така изключването води до автоматично намаляване на информацията, която от гиганта събират за потребителите. Третата опция е свързана с проследяване на загубен телефон. За да се следят устройствата, беше необходимо да се инсталира отделно устройство. Днес обаче нещата са коренно различни  и сега и трите платформи притежават вграден метод за намиране на изгубени телефони. За да се възползват от нея, хората е необходимо да я активират. Освен изброените до момента три опции, специалистите предлагат още две решения по отношение промяната на настройките на смартфона.
    Четвъртият съвет е да не се запазват никакви пароли на браузъра. Макар че опцията Запомням паролата е доста изкушаваща, тя също така крие големи рискове. Те произтичат от факта, че е възможно устройството да попадне в ръцете на крадец или приятел. И в двата случая новият притежател на смартфона ще получи лесен и бърз достъп до всички акаунти. Последният съвет на специалистите е свързан с архивирането. С цел подсигуряване от евентуална загуба на информация, архивирането на дании днес е повече от задължително условие. Онлайн услугите за архивиране са много на брой и освен това до тях може да се получи бърз и лесен достъп. Вградени функции за това се съдържа във всяка една от операционните системи, с които боравят смартфоните. Тези функции могат да се изтриват дистанционно, което е от съществено значение предвид факта, че устройството може да се загуби или по-лошо – да бъде откраднато. Ето защо и този съвет на всяка цена трябва да се спазва.

 

/smartphones-newsКоментари за Кои от настройките е необходимо да промените на смартфона си

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм