Facebook със собствен смартфон


Най-голямата социалната мрежа Facebook, която има повече от 900 милиона потребители по света, работи върху създаването на собствен смартфон и може да го представи още тази седмица. Това пише днес вестник "Ню Йорк таймс", цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.

Facebook вече е наел на работа няколко бивши служители на Apple, участвали в разработването на популярния iPhone, както и инженер, работил върху създаването на таблета iPad.

Това е третият опит на Facebook да създаде собствен смартфон. За пръв път работата в тази посока започва през 2010 г., но проектът не бе реализиран. Следващата година Facebook и тайванската компания HTC се опитаха да направят телефона, наречен Бъфи. Сега, пише "Ню Йорк таймс", ръководството на социалната мрежа е решила отново да активизира дейността си в тази посока. Това е съвсем обяснимо. След като излезе на борсата, компанията трябва да търси нови източници на доходи. Освен това сега Facebook отстъпва на конкурентите на най-бързо развиващия се високотехнологичен пазар на мобилни устройства, пише вестникът.

Ако с разработването на собствен телефон възникнат проблеми, 16-те милиарда долара, получени от пускането на акции, ще помогнат на Facebook да купи някой от големите производители, например канадската RIM (Research In Motion) или HTC, които се оценяват съответно на 6 милиарда и на 11,8 милиарда долара, пише "Ню Йорк таймс".
 
 
 
GSM Новини
източник dir.bg
 


Коментари за Facebook със собствен смартфон

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм