Технология за безжично зареждане изпраща енергия през дрехи и книги


Вашето следващо бюро може безжично да зарежда мобилния ви телефон, дори ако трябва телефонът ви да е върху купчина с книги или измежду разхвърляни дрехи. Алиансът за Безжична Сила представи пред хората своята Rezence спецификация за трансфер на безжична енергия. По този начин всеки желаещ производител може да направи зарядно съвместимо с устройствата му, което да зарежда телефона до през книги или дрехи.

Точното име е Rezence Baseline System Specification (BSS), това са стандартни наставления, които позволяват на производителите да построят свои собствени безжични устройства за зареждане, които са съвместими с тяхната платформа. Спецификацията дава насоки какви трансформатори и рисийвъри да се използва, както и по какъв начин да се свържат, за да има правилна индукция. Изборът на компоненти като усилватели на мощност, преобразуватели за електричеството, изправители и микропроцесори, е изцяло в ръцете на дизайнерите.

Rezence е стандарт различен от всички останали стандарти за безжично зареждане като Qi Wireless и PMA, защото използва технологията на магнитния резонанс. Това осигурява по-голям обхват за зареждане както и преминаване на мощностите през повърхности като маси, дрехи, книги и т.н. Освен това ще можете да зареждате няколко устройства едновременно.

A4WP показа своето решение на Мобилния Световен Конгрес по-рано през годината заедно с устройства направени от Qualcomm, Samsung и Gill Electronics. Да се надяваме, че представянето на спецификациите значи, че ще можем скоро свободно да си закупим устройство, с което да зареждаме телефона си без нужда от досадни кабели.Коментари за Технология за безжично зареждане изпраща енергия през дрехи и книги

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм