LG определено иска да излезе от сянката на Samsung на пазара


LG определено иска да излезе от сянката на Samsung на пазара. Те може би са най-големите конкуренти на корейците. Техния опит да се отделят е именно LG G3. Той е разполага с дисплея, на който ще видите най-голямата мобилна резолюция. Освен това той разполага с камера, която фокусира с лазерна точност и нов много красив дизайн.

 

Дизайн

LG G3 разполага с така наречения Floating Arc дизайн, който придава на телефона леко драматична извивка.  Макар и да е направен предимно от пластмаса, на задния панел има метален мотив, който придава сексапил на телефона. 5,5-инчовия дисплей е обграден от красива и тънка лайсна.

От пред няма бутони на LG G3, телефона разполага с комбинация от бутони отзад. С показалеца си може да регулирате звука и да вкл./изкл. телефона. Трябва да свикнете, но след това е удобно. Телефонът удобно се ползва с една ръка.

 

LG G3 (AT&T) Design

 

Дисплей

Най-важното нещо в LG G3 е големият му дисплей с резолюция 2560x1440 пиксела. За да добиете правилна представа за резолюцията, на телефона се намират снимки и видео с такава характеристика. Всичко изглежда нереално красиво. Определено при съдържанието с висока резолюция, този телефон няма конкуренция. Тенденциите са все повече материял да бъде публикуван с QHD резолюция, трябва да го имате в предвид.

Звук

G3 разполага със заден говорител, мощен 1 ват. Звуците се възпроизвеждат наистина силни. Това може би е телефона от този клас, който ще ви предостави най-силния звук. При измерване от разстояние около 30 сантиметра, регистрирахме цели 84 децибела.

Интерфейс

LG са обновили целия интерфейс при създаването на LG G3. Този интерфейс променя анимациите и набиващите се на очи цветове на G2 със по-натурални нюанси на цветовете и икони, които са основани на геометрични форми. Този вид определено е по-подходящ за един флагман.

Чекмеджето за известия разполага с 20 бърз и настройки за всички от безжичната ви връзка до Bluetooth, като вие избирате кога и какво да се показва.

Мултитаскинг

LG G3 разполага с възможност за работа на разделен екран. Към момента има поддръжка на 11 приложения, които да работят по този начин. В тях влизат Браузъра, Съобщенията, Имейлите, Картите и Gmail и т.н.

За да използвате тази опция просто трябва да натиснете и задържите на бутона „назад“. Избирате си две приложения и ги нагласяте на екрана си. Доста е забавно,

В допълнение на това, G3 разполага и с QSlide приложения, които се отварят като прозорци, които можем да преоразмерим. Ако искате да държите приложение отворено, но да не ви пречи, просто го местите в ляво, където то става с размера на икона. Можете да отваряте по 2 такива QSlide приложения.

 

http://www.laptopmag.com/images/uploads/ppress/44715/S5%20comparison%20top-down.jpg

 

Умна Клавиатура

LG отбелязва голям напредък в писането на телефона си. Умната клавиатура е едно добро допълнение към цялостната картина и е доста полезна. Идеята зад нея е да можете да преоразмерявате клавиатурата вертикално, така че да можете да разполагате с по-дълги и големи бутони. Резултатът е писане без грешки, което е много леко в сравнение с доста други клавиатури. Освен това може да добавяте и премахвате бутони за символи и настройки, за да нагласите всичко, така както ви е удобно.

 

Smart Notice

LG представя и нова джаджа за екрана, която може да показва новости за неща от всякакъв сорт. Времето около нас, рождени дни на контактите ни, процентите на батерията и какво ли още не. Ще получавате напомняне да се обадите след определено време при неприето повикване.  Има напомняне за добавяне на номера, които са непознати, но с които говорите често. Телефона ще напомня за изчистване на временните файлове и изтеглянията. G3 може дори да ви подсеща да си вземете чадър, ако навън вали.

 

LG Health

Това приложение е фитнес добавката на LG. Тя измерва вашите стъпки, както и количеството изгорени калории при упражненние. Можете да си поставяте за цел колко калории да изгорите и програмата ви казва колко стъпки да направите. Може да задавате различни упражнения като тичане, ходене, каране на колело, каране на кънки и т.н. Можете да записвате тренировката си директно в Google Maps, за да получите брой изгорени калории, маршрут, измината дистанция, средна скорост и времетраене на тренировката.

 

Код „Почукване“

Това е направено с единствената цел, по-лесно да отключваме и заключваме телефона. Това става посредством почукване в четирите ъгъла на екрана с комбинация между три и осем „удара“.  Могат да се измислят на 86000 различни комбинации, които правят този метод, доста сигурен.

 

http://www.laptopmag.com/images/uploads/ppress/44715/LG-G3-Smart-Keyboard-1.jpg

 

Производителност

LG G3 разполага с Qualcomm Snapdragon 801 процесор, 3 гигабайта оперативна памет и до 32 гигабайта място за съхранение на данни. За ежедневна употреба, телефона въобще не изостава на конкуренцията.

Отварянето на приложението за камерата става мигновено. Излизането от различни приложения и влизането в Google Now, нямат равни.

G3 има нужда от само 15 секунди за отвори тежката игра „N.O.V.A 3“. Това е със секунда по-бързо от средната стойност в категорията. „Minion Rush” играта отне около 21 секунди за пускане.

Освен това, ако имате нужда от още място, можете да разширите паметта с до 128 гигабайта microSD карта памет.

Възможности на камерата

Една от най-големите възможности на G3 е убийствената му камера. Какво я прави толкова специална? Тя използва лазер в работата си. Да, лазерът се използва за бързо измерване на дистанцията между телефона и обекта, който ще снимате. Това гарантира по-бързи снимки.

Камерата успява да фокусира с 200-250 милисекунди по-бързо от конкурентите си. На пръв поглед това не е много, но ако снимате динамични спортове или като цяло нещо с много движение, то тези милисекунди са ви нужни за заснемането на перфектната снимка.

В допълнение към лазер, G3 камерата разполага с нов режим Magic Focus. Той позволява да променяте точката на фокус, след като снимката е заснета.

Снимките, които са заснети с 13-мегапикселовата задна камера са чисти и цветни. Детайлите са добри, а цветовете са сравнително натурални.

Видеата заснети с G3 са хубави, поне колкото снимките. Естествените и чисти цветове и острите детайли, гарантират качеството на клипа. Разполагате с оптичен стабилизатор на изображението.

Живот на батерията

 

http://www.laptopmag.com/images/uploads/ppress/44715/LG%20G3%20front%202.jpg

 

LG G3 разполага с батерия с капацитет от 3 000 милиампер часа, която издържа около 7 часа. Като приемем, че през това време можете да гледате филми, да говорите, да сърфирате в интернет, то е сравнително задоволително.

Заключение

С  LG G3 е ясно, че ще имате телефон от класа. Дизайнът му е много привлекателен, а интерфейсът му е една голяма стъпка напред. Много харесваме как камерата му прави красиви снимки и то много бързо, благодарение на 13-те си мегапиксела и лазерното проследяване. Новата клавиатура увеличава преднината пред някои други модели.Коментари за LG определено иска да излезе от сянката на Samsung на пазара

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм