Защо Samsung Galaxy S5 е най-добрият телефон, който може да купите


17 юли 2014 20:15 

 

Избора на телефон е доста коварно нещо. Налични са няколко дузини флагмани на различните компании и още няколко пъти по толкова по-бюджетни телефони. Те всички искат да се преборят за парите ви и е много лесно да бъдем подведени по време на покупката си. Още от сега ви казваме, че независимо от всичко останало, Samsung Galaxy S5 е най-добрият телефон, който можете да си купите, неоспоримо е. Без значение е дали сте някой много зарибен по технологиите или някой по-некомпетентен, като майките ни например. Причините този телефона да е най-добрия са толкова много, че той е подходящ за всички.

 

Великолепен Екран

 

Без значение от външния вид на един телефон, първото нещо, което забелязвате в него е неговия дисплей. Нека го кажем така, дори най-начинаещия в технологиите няма да гледа гърба на телефона при неговия избор. Galaxy S5 разполага с най-перфектния и цветен дисплей, който сме виждали на телефон. Неговите прекрасни и експлозивни червено и оранжево, дълбокото синьо и най-тъмното черно са на светлинни години дори пред iPhone 5s и HTC One M8. 5,1-инчовия телефон с full HD екран е просто способен да показва повече цветове от всички останали. Той показва 158 процента от цялата sRGB гама на цветовете. Това е доста повече от 115 процента на HTC One M8 и 98 процента при iPhone 5s.

 

Samsung-s5-revu-2
 

Освен това, този голям и цветен екран е и най-яркия на пазара, което го прави страхотен за ползване при директна слънчева светлина. Отново телефони като iPhone 5s, LG G3 и HTC One M8 просто му дишат прахта. Адаптивната технология за дисплеите на Samsung наглася цветовете за оптимално вижда навън без да се хаби излишна батерия.
 

Дълъг живот на батерията, която може да се сменя

 

 Животът на батерията на един телефон не е просто статистика и някакви числа. Всичко е до свободата на ползване. Повечето телефони ще ви държат постоянно на нокти, дали батерията ще издържи, когато телефона ви трябва най-много. Има някои телефони, които при малко по-усилено ползване могат да ви оставят да се оправяте сами още на първия ден след обед.
С този телефон, без проблем ще проверявате Фейсбук-а си постоянно, ще гледате филми, ще снимате и ще играете игри без да се притеснявате за нивото на батерията. При нашите тестове на телефона, той без проблем може да издържи до 9 часа при продължителна употреба на Интернет през връзката на вашия оператор.
В действителността, дори хората, които са пристрастени към Интернет, не използват телефоните си по 9-10 часа без да правят пауза. Galaxy S5 ще бъде с вас през целия ден и в дискотеката вечерта, за да не ви изостави, когато имате нужда от него. Главните му конкуренти изостават с по около 2 часа.
Противно на други телефони, които херметично запечатват капаците си, Galaxy S5 разполага с батерия, която може да сменяте. Това значи, че винаги можете да разполагате и с резервна такава за спешни случай. Освен това, ако може да пожертвате малко тегло и дебелина, може да си добавите подсилена батерия, която да удвои издръжливостта на телефона. Има батерии дори с по 6500 mAh, които ще ви дадат още един ден употреба на телефона. Това определено не е за изпускане.
 

Брилянтна камера

 

Както всички останали, аз доста често използвам телефона си като главна камера, защото с него ми е най-удобно да запечатвам важните моменти от живота. Заснех сина си на първото му качване на влакче в луна парк, първите стъпки на новороденото котенце и т.н. Можете да се доверите напълно на Samsung Galaxy S5, защото снимките му са красиви без значение от условията и дали снимате живо същество или предмет.

 

Samsung-s5-revu-3


Камерата на телефона е с 16 мегапиксела резолюция и предлага изключително изчистени снимки с добри цветове в различна обстановка. Телефона поддържа HDR в реално време. Това е режим, който ви позволява едновременно да направите снимка на обект на предна линия (човек например) и фонът отзад (хубавото красиво небе), без да се нарушава изложението.
Някои хора казват, че Samsung винаги предлага прекалено много опции с камерите си, но 90 процента от режимите на Galaxy S5 са много полезни, а и никой не ви кара на сила да ги използвате. Shot and More например позволява заснемането на няколко снимки на вашия субект и след това избирате само най-добрата, позволява избиране на най-доброто лице от група снимки, изтриването на непознат, който разваля снимката ви. Най-атрактивното обаче според мен е, че можете да си направите драматична снимка, която симулира движение. Опцията за избирателен фокус ви позволява да концентрирате снимката точно върху даден обект и да замъглите всичко останало.

 

Най-гъвкав софтуер

 

Както всички производители на Android телефони и Samsung са добавили своя принос към платформата със собствен интерфейс. Той се нарича TouchWiz и определено прави софтуера на телефона, много по-производителен. Мой фаворит в него е менюто за бързи настройки, което се появява когато дръпнете надолу чекмеджето за известия.
Другото, което е от полза е режимът за Multi Window, който ви позволява да използвате две приложения едно до друго. Това е много полезно, защото можете да пишете мейл и да сърфирате в интернет едновременно.

 

Samsung-s5-revu-4

 

Другото, което Samsung ви подготвя в S5 е приложението S Health, което е най-добрата фитнес програма, която може да ви помогне с диетата, броенето на стъпките и вашите упражнения. S5 може дори да измерва вашия сърдечен ритъм чрез сензор, с който разполага на гърба си.
Другото, което ме впечатлява е режима за деца, който отваря нова среда за управления, в която има само приложения подходящи за деца.

 

Водоустойчив и надежден

 

Много критици не харесват това, че Samsung използват пластмаса за производството на телефона си, но този път те показват, че не е нужен алуминиев корпус като тези при One M8 и iPhone 5s. Galaxy S5 няма нужда от метал, за да е един прекрасен и надежден телефон. Задния капак е с добра текстура и много мек на докосване, а освен това можете да го смените с друг такъв или да добавите устройство за безжично зареждане.  

 

Samsung-s5-revu-5

 

Още по-добре е и, че телефона е водоустойчив с възможност за оцеляване на метър дълбочина в продължение на 30 минути. iPhone 5s не може да направи това.Коментари за Защо Samsung Galaxy S5 е най-добрият телефон, който може да купите

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм