5 неща, които очакваме да видим на Google I/O 2014


11 юли 2014 11:15

Google I/O се случва по един път всяка година, когато целият свят хвърля поглед към това, върху което е работил търсещият гигант от Маунтин Вю в последните 12 месеца. Миналата година на I/O бяхме леко разочаровани, защото компанията предложи малко нови неща по отношение на новите продукти и услуги. Тогава те се концентрираха върху надстрояване на настоящи приложение, Google+ и Google Maps.
I/O 2014 се очаква да ни покаже доста по-интригуващи неща и нови разработки. Това включва нова версия на операционната система Android, повече информация за платформата за часовници Android Wear, а може би и дори конкурентно приложение на Healh програмата на Apple. Ето и петте най-големи новини, които очакваме да видим тази година на Google I/O.

 

1. Android 5.0

 

/Google-IO-2014-Android-5

 

Google направи премиера на Android 4.4 Kitkat преди около шест месеца. Това значи, че компанията вече трябва да е готова да освободи новата версия на най-популярната мобилна платформа. Ако приемем, че наскоро пуснатия скрийншот в акаунта на компанията в Туитър, който показва как ще изглежда новия Google Now е индикация за Android 5.0, то това наистина може да е така.
Компанията много често използва часовника на телефона на снимките си, за да подскаже на коя версия на Android работи показаното. В гореспоменатия туитър акаунт, който бе представянето на допълнения за Световното Първенство, времето бе настроено на 5:00.
Android 5.0 се очаква да пристигне с обновен потребителски интерфейс, както и крос-платформена поддръжка за изпращане на съобщения. Ще има и възможност за използване на 64-битови процесорни възможност. Последното е нещо, което много искаме да видим, тъй като наскоро Qualcomm обявиха, че следващите им процесори, Snapdragon 808 и 810, ще са с 64-битова процесорна архитектура.  
Големият въпрос за следващия ъпдейт на Андроид е по отношение на името му. След последният ъпдейт на КитКат, конвенцията за имената на Гугъл диктува, че името трябва да започва с L. Това значи, че може да видим Android Lemon Line или Android Lollipop да дебютира този месец.

 

2. Android Wear: Хардуер и детайли


Google-IO-2014-Android-Wear

 

 Преди 3 месеца, Google обяви своята Android Wear платформа за часовници. Големи новини в това отношение от тогава не са се появявали. Google показа прототипи на Android Wear, които използват Google Now и гласови команди, известия, както и персонализирани лица. Все още не сме наясно, дали ще може да използваме тези устройства, за да правим телефонни обаждания или пък дали платформата им е може да пуска дискретно някои приложения. Google все още не са определили дали, производителите на мобилни аксесоари ще могат да модифицират Android за творенията си, или това, което виждаме ще е едно и също, без значение, кой е направил часовника.
I/O зрителите, най-вероятно ще могат и да изпробват някое Android Wear устройство, като вече обявените Moto 360 и LG g Watch умни  часовници.


3. Google Fit

 

Google-IO-2014-Android-Fit

 

Компанията ще трябва да започне своята Google Fit услуга на  I/O. Според Форбс, Google Fit ще събира информация от вашите фитнес приложения и устройства, като ще предоставя единичен интерфейс за всичката ви информация свързана със здравето. Не е ясно дали Fit ще разполага със свое собствено приложение или услуга, която да е вградена в Android или Android Wear.
Apple вече започнаха да набират преднина със своето ново Health приложение и новият HealthKit инструмент за разработчици. Google ще трябва сериозно да се потруди, за да може тяхната услуга да се установи на пазара и да им печели почитатели.

 

4. Android Silver

 

Google-IO-2014-Android-Silver

 

Google най-вероятно ще приключи със своята линия от Nexus устройства. В замяна на нея те ще предложат нова серия от премиум телефони с чисто Android преживяване. Инициативата ще наложи на производителите на смартфони и таблети да изпълняват по-големи стандарти на изработка, за да получат право да използват марката Silver. Какви са точно тези стандарти, никой не знае все още.  
Според Бизнес Инсайдър, това може да помогне на Google да си осигури място до Apple като разработчик на премиум софтуер, който се намира само на телефони от много висок клас. Silver също се вижда и като начин да се вземе Android  от Samsung, които са на първо място по продажби на телефони с тази платформа в целия свят.  

 

5. Google зад волана

 

Google-IO-2014-Cars

 

На CES 2014, Google обяви, че ще обедини силите си с автомобилните гиганти Audi, GM, Honda и Hyundai за да формират технологичен гигант наречен Отворен Автомобилен Алианс. Групата, която включва и Nvidia, цели да забърза иновациите в автомобилните технологии, като това включва интеграция със смартфони и по-голяма сигурност на пътя. След първото обявяване на партньорството, групата не е обявявала нищо по отношение на действията си. Това би трябвало да се промени на I/O.   
Няма да се изненадаме и, ако видим някоя от колите на Google, която се управлява сама, да навигира из улиците на Сан Франциско.

 Коментари за 5 неща, които очакваме да видим на Google I/O 2014

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм