Samsung заявиха, че имат планове да пуснат смартфон с операционната система Tizen в Русия и Индия


15 май 2014 22:05


Мобилен апарат базиран на самостоятелно направената операционна система от Samsung ще бъде представен на специално събитие в Москва и според Wall Street Journal, този телефон ще бъде представен в близките няколко седмици. Новата мобилна платформа на Samsung, Tizen, ще бъде представена в смартфон, който ще бъде ориентиран специално към страните Русия и Индия.
Южно Корейския електронен гигант планира да покаже смартфон, който да е управляван от операционна система тяхно дело до няколко седмици. Премиерата ще се случи в столицата на Русия - Москва, и цялата процедура ще е подобна на процеса, който производителя използва, за да разкрива повечето си флагмани от доста време на сам.

 

samsung-tizen-rusia

 

 Доста медии отправиха въпроси към Samsung, като всички се надяваме се, че скоро те ще ни предоставят нужната информация.
Предишна информация, отново от самите Samsung, се казва, че гигантът очаква да пусне телефона си до края на второто тримесечие на годината. Това ще е първият телефон, който ще е оборудван с тази операционна система.
Платформата, която предстои да заработи с пълна сила много скоро ще се яви като главна алтернатива на операционната система Android  на Google и на операционната система iOS нa Apple. Може би предстои да видим края на техния монопол над индустрията. Двата гиганта Samsung и Intel работят в екип по този проект.
Операционната система, която ще е с отворен код има някои елементи, които са вдъхновени от Android. За тези модули ще се заплаща сума на Google, които от своя страна издават лиценз за ползването им. Тази операционна система ще предложи на много от мобилните оператори да персонализират операционната система, така че да предложат на верните си потребители, това от което имат нужда.  
Много от експертите и критиците в сферата на мобилните комуникации виждат това действие на Samsung като начин да се дистанцират от сегашния си модел на работа. Те искат да премахнат оковите си, сложени от Google и да не разчитат толкова много на Android . Въпреки, че това е компания номер 1 и най-големият Android партньор, то цялата работа зависи силно от софтуерните ъпдейти на Google.

 Коментари за Samsung заявиха, че имат планове да пуснат смартфон с операционната система Tizen в Русия и Индия

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм