Как може да превърнете вашият смартфон в сонар за риболов?


 

10 май 2014 16:35

 

 

 Вашият смартфон или таблет сигурно може да прави всичко? Или може би само си мислите,че това е така? Когато отидете за риба едва ли може да ви влезе в употреба за нещо различно от провеждането на телефонен разговор или писането на съобщение кога ще се приберете. Това вече не е така.

SonarPhone-VEXILAR-SP100

 Vexilar е компания, която от много години се опитва да внесе иновативност в риболова като спорт и като занимание за свободното време. Те главно са се насочили към апаратура, която да ви улесни в процеса на намирането на риба, която да заловите. Сега е момента те да ни представят  своят телефон SonarPhone, който смесва риболовната с мобилната технология. Стартовата цена на продукта е 129 долара. SonarPhone продуктите се използват като се свържат с вашия мобилен телефон. След свързването, вашият тъчскрийн ще се превърне в напълно функциониращ сонарен сензор, който ще бъде винаги до вас когато се подвизавате във водата.
Както по-горе споменахме цялата линия на SonarPhone започва от 129 долара за T-POD модела на устройството. Това е Wi-Fi трансмитер с джобен размер , който може да проследява какво имам във водата под и около вас, докато се движите със скорост до 5 мили в час.  Една стъпка по-нагоре е устройството T-BOX Sp-200. То е оценено на 149 долара, но е предназначено да е перманентно инсталирано на плавателния ви съд. Най-отгоре в йерархията се намира T-BOX Sp-300, той струва 199 долара, но за сметка на това се определя като портативна инсталация за лодка, която разполага с 12-волтова батерия, която може да се презарежда.

 

SonarPhone-VEXILAR-1245125


Всичките модели разполагат с обхват на безжичната връзка от 300 фута между трансмитера и смартфона или таблета ви. Всяко устройство, включва в окомплектовката си неопренова ръка, която много помага да държите смартфона на китката си докато ловите риба, без да има опасност от захвърлянето му във водата. За да работи всичко е нужно да използвате приложението SonarPhone, което е налично за операционните системи iOS и Android. Софтуерът предлага едно интерактивно преживяване във водата посредством трансмитера SonarPhone. Ще получавате данни в реално време за температурата около вас, за дълбочината във водата. Възможно е и да настройвате специални аларми, които да ви съобщават когато някоя риба или друг вид плячка са засечени в близост.  
Цялата серия от продукти SonarPhone е налична за покупка от официалния сайт, а ако нямате устройство SonarPhone, то може да погледнете и да видите за какво става на въпрос и какви са функциите на системата през мобилното приложение.

 

http://sonarphone.mobi/Коментари за Как може да превърнете вашият смартфон в сонар за риболов?

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

krasimir :

izkam da popitam zatova ustroistvo kolko mu e ophvata i kak da si go zakupia

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм