HTC One M8 прави factory reset след определен брой грешни опити за отключване


04 април 2014 12:17

 

 Защо заключваме телефона си ? За да предотвратите достъпа на нежелани хора до него. За да запазим информацията си безопасно и сигурно, за да имаме достъп до нея само ние. Новият HTC One M8 получава доста внимание тази седмица, заради функция за сигурността, която се опитва да защити телефона ви, като връща всичко да заводско настройки, когато има голям брой неуспешни опити за отключване. Дали това е оръжието на добрите намерения или е грешка ?

 След 5 провалени опита за отключване, телефонът замръзва за 30 секунди, за да обезсърчи случайните опити за налучкване. За потребителите, които продължават да опитват има още един лимит от 10 опита, когато той бъде достигнат, телефона се връща към заводските си настройки и всичката информация бива изтрита по време на процеса.

 

 

 От една страна това изглежда доста умно, като служи за защита на личните ни данни, когато те са заплашени от някой недоброжелател. Сигурни сме, че HTC са направили това точно с тези добри намерения, но дали това е толкова хубаво?

 От другата страна, това изглежда като инструмент, който може да бъде използван не като защита, а като уязвимост, защото позволява на случайни хора да изтрият всичко от телефона ви без никакъв проблем. Ако оставите телефона в нечии ръце, то за няколко секунди, той може да заличи всичката ви информация. Определено никой от нас не би сложил бутон „Изтрий всичко“ на екрана ни за отключване, който е достъпен за всички.

 Трябва да се помисли и какво действие ще има тази опция, например когато използваме заключване на телефона си от типа „защита от деца“. Децата въобще няма да вземат предупрежденията в предвид, дори и да разбират какво пише на екрана. За тях това е просто игра и точно предупреждения, че всичко в телефона може да бъде изтрито, няма как да ги спрат.Коментари за HTC One M8 прави factory reset след определен брой грешни опити за отключване

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм