Apple iPhone 6 може да бъде оборудван с два сензора на камерата


 02 април 2014 13:30

 

 Много от вас са имали неприятни моменти, когато са снимали нещо при слабо осветлени и от снимките не става нищо. Ако от Apple успеят да патентоват изобретението си навреме, най-вероятно този проблем ще остане в миналото.
Патентът е с наименование 'Електронно устройство с два сензора на изображението' . Като цяло става въпрос за камера, с два отделни сензора - един за цветовете и един за светлината.  Чрез разделянето на сензора на две се цели по-голям обхват от информация от всеки сензор по отделно, което значи по-добре изглеждащи снимки.

 

iPhone-2-sensors

"В резултат на новата технология, отношението сигнал към шум може да се подобри, като това директно прави качеството на снимката по-добро" - така е описан като цяло патента.

Слабото представяне, при лоши светлинни условия е голям проблем при смартфоните, което е факт от години, като най-големите виновници за това са не толкова добрите сензори. Apple патентоват използването на два сензора, за да може при лоши условия да имаме по-малко шум в снимката, както и по-реални цветове.

"Електронното устройство може да има черно бяла камера, за която да се грижи първият сензор, който получава luma (яркост) информацията за снимания обект. Също така електронното устройство може да включва цветна камера, за която е отделен вторият сензор, конфигуриран да улавя  chroma (цвят) данни от обекта, който се заснема."  Така на разбираем език , може да се опишат новите сензори на Apple."

Комбинирането на информацията за изображението от два сензора за една снимка, ще изисква голяма процесорна мощност. Това може би е знак, че нещата могат да се получат за новия iPhone 6, ако той включва 2,6 - гигахерцов A8 процесор.
Отделно от този патент, Apple искат да патентоват технология за обработка на светлинното поле, която ще позволи на нас потребителите да рефокусираме дадено изображение дори след като вече сме го заснели.
Тази технология е използвана и в Lytro Light Field камерата. За да може всичко да работи както трябва, камерата на iPhone 6 трябва да разполага с два отделни режима на заснемане: Режим с висока резолюция за правене на нормални снимки и Режим с ниска резолюция за по комплексни снимки, които ще се облагодетелстват от новата светлинна технология. Коментари за Apple iPhone 6 може да бъде оборудван с два сензора на камерата

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм