Няколко причини, които могат да ви накарат да предпочетете HTC One (М8), пред Samsung Galaxy S5


 27 март 2014 22:10

 

Предлагаме Ви мнението на колеги, които ще се опитат безпристрасно да направят избор между два от флагманите на едни от най-полулярните производители на мобилни телефони - HTC и Samsung. Надяваме се да бъдем полезни с тази статия...

 Ако желаете да си купите телефон, и този който искате най-много се подвизава на пазара от доста време, то много лесно може да вземете решение. Устройства, които са пуснати току що или пък тепърва ще бъдат пуснати на пазара, могат да бъдат прекалено скъпи, за да си ги позволите или дори може да нямате достъп до тях според страната, в която живеете.
Може да бъдете сигурни, че сме обективни в тази статия, тъй като ще съдим по информацията, с която и вие разполагате. Ще се базираме на факти, които са известни на всички, и са публикувани в Интернет, точно както Вие правите проучвания за новия си телефон, който сте харесали.


Ако трябва да изберем днес, точно в този момент, кой от двата телефона да си купим - HTC One (М8) или Samsung Galaxy S5, то както може би вече сте разбрали ние избираме HTC One М8, но по-важния въпрос е не кой от двата, а защо точно него.


HTC винаги са очаровали потребителите си от както започнаха производството си. Можем да се върнем на зад във времето, когато те изработваха iPaq и Palm Treo за чужди компании. Още тогава харесахме качеството на изработка, вниманието към детайлите и иновативния дизайн. Тези качества са пренесени сега и в техните собствени продукти. Но това е лично наше мнение и не може да бъде причина за избора ни.


Версия за Google Play


 

Не знем дали Samsung ще пуснат такава на S5, но това трябва да стане и ще се учудим, ако не го направят. Galaxy S4 още се предлага там, като неговата цена е 649 долара, а цената на HTC One от 2013 е 499 долара. Версията на HTC One от тази година вече в вкарана там, като цената и е с 200 долара повече от предшественика си. Ако метода на ценообразуване се запази, очакваме цена за новия Samsung Galaxy S5 да е от порядъка на 849 долара. Сигурни сме, че Google или Samsung ще свалят цената на старата версия, след като новата излезе, но най-вероятно съотношението Samsung към HTC ще се запази от към цена.


Алуминий срещу Пластмаса


 

Както при миналогодишни модел, HTC One 2014 ще разполага с корпус изработен от алуминий. Този материал като цяло извежда топлината и смартфона се усеща доста хладък при докосване. Дали това увеличава живота на компонентните под обвивката не може да се каже, но определено не може да навреди. Освен това металът изглежда по-добре от пластмасата.


 

Говорители отпред


 

Едно от проклятията в нашата сфера, е че понякога се налага да използваме свой собствени цитати, което е не само клиширано, но е и признак за голямо самочувствие. Все пак, понякога е неизбежно:
“Говорители, които свирят отзад не внасят никакъв смисъл, както при екран, който сочи на обратно."
HTC използват говорители, които се намират от пред на телефона. Всеки от нас е виждал как няколко приятели се опитват да гледат видео заедно на един телефон, нали? Ако не са включени слушалки, то могат да се видят всякакви йога позиции, които целят да направят слушането по-лесно. Като тръгнахме по този път..Нали няма да използвате огледало, за да насочите дисплея си на където искате - абсурдно е! Това не трябва да се случва със звука ни.  
Дори във видеото, които демонстрират звука на телефона, HTC One звучи една идея по-добре от очакваното.


 


Наличен е сега!


 

Както и да го погледнем, може да се сдобиете по-лесно със HTC One (М8), отколкото със Samsung Galaxy S5, а и се появиха слухове в Интернет пространството, които сочат, че има проблеми с производството. Ако трябваше да си избираме телефон днес, то отговора е ясен.
Може би е нечестно да правим сравнението когато Samsung Galaxy S5 все още не е пуснат, но ако например и One не бе излязъл, то ние щяхме да чакаме Nexus 6, за да видим какво предлагал той, но в случа има алтернатива и тя е ясна.
Длъжни сме да отбележим, че дори и двата телефона да бяха налични избора ни щеше да е същия.

 Галерия


Коментари за Няколко причини, които могат да ви накарат да предпочетете HTC One (М8), пред Samsung Galaxy S5

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм