Южна Корея планира да построи първата 5G мрежа в света


30 януари 2014 11:08

 

Южна Корея съобщи, че се насочва към разработването на план, чрез който да се изгради национална 5G мрежа, която ще направи 4G да изглежда, все едно  работи на забавен каданс. Според министерството на науката, мрежата от следващо поколение се се очаква да бъдат пусната за комерсиални цели през 2020 година, тя ще работи 1000 пъти по-бързо от сегашните 4G мрежи. Със скорости от този ранг, потребителите ще могат да си изтеглят цял филм с HD качество за секунди.

 

 

Все пак, планът ще изиска сериозна инвестиция от страна на Южна Корея. Според съобщение на AFP, което беше публикувано в Business Insider, а мрежата и инфраструктурите свързани с нея  ще струват на станата грубо около 1,5 милиарда долара. Този ход ще даде основа на проучване и разработване на Ultra HD видео, както и общуване, чрез холограми.

Южна Корея не просто се опитва да предостави на гражданите си по-бърз Интернет, за да си теглят по-бързо филми и да играят онлайн игри без те да лагват. Тяхната най-голяма цел е да превърна Южна Корея в първата държава в света, която предлага 5G технология на крайния потребител. За да направят това, те могат да разчитат на помощта на своите два големи телекома – SK Telecom и Korea Telecom. Освен това към тях ще се присъединят производителите на високи технологии Samsung и LG.
Това не е първият път, когато беше споменато за 5G. Преди време Samsung заявиха, че са тествали 5G връзка в своите лаборатории, достигайки трансфер на данни в размер от 1Gbps и честота от 28 GHz. Това показва, че са нужни 64 антени, за да се задвижи процеса и то само при контролирани условия. През миналата година японският мобилен оператор NTT DoCoMo тества 5G мрежа, която достигна скорост в размер на 10 Gbps.


В Съединените Американски Щати, два от големите оператор – Sprint и T-Mobile работят върхy 4G LTE мрежи, Verizon са по средата на работата си върху своята собствена 4G LTE AWS мрежа, която е предлага двойно по-големи скоростни от досегашната. За в бъдеще LTE Advanced мрежите ще достигат скорости от около 150 Mbps.Коментари за Южна Корея планира да построи първата 5G мрежа в света

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм