Grand Theft Auto: San Andreas е на разположение за нашите смартфони


22 януари 2014 15:50

Чудите ли се какво да правите на смартфона си освен да четете книги, да гледате клипове, да играете Candy Crush Saga, да сърфирате в интернет, да си чатите или просто да се обадите на някого ?
Какво ще кажете за малко престрелки с гангстери и кражби на коли от нищо неподозиращи граждани.
Ако ви се струва, че идеята е добра, ще ви зарадваме с новината, че класиката от 2004: Grand Theft Auto: San Andreas, ще бъде пусната за устройства с Android, iOS, както и за тези потребители, които използват Kindle (само притежателите на по-модерния HDX модел).

 

Grand-Theft-Auto-San-Andreas-for-Android-1


 San Andreas е една много добра игра, която все още може да бъде намерена в компютрите на някой фенове, въпреки немалката си възраст. Играта се върти около персонажа Carl “CJ” Johnson, който е бивш член на бандата от Grove Street. Той се завръща там след като неговата майка е убита. Неговия брат Браян бива убит 5 години по-рано, а „CJ“ се опитва да стои в страни от бандата, която разбива семейството му. В опита си да се отърве от миналото си, „CJ“ се забърква още повече в света на престъпността.
В същото време, когато критикуваха играта заради голямото количество насилие в нея, играта беше похвалена за дълбокият поглед върху характеристиката на героите, както и за справянето с човешките стереотипи на расова основа. Критиците ги поздравиха за поставянето на чернокож герой в главната роля.

 

Grand-Theft-Auto-San-Andreas-for-Android-2

 

 Играта стана известна със страхотния си геймплей. Средата, в която вършим всичко е доста отворена и можем да ходим навсякъде, а пейзажите, на които попадаме варират от крайните квартали, през хълмове до модерната градска среда и малки градчета в околността. Извън историята и мисиите, които ни се поставяме можем да обикаляме с часове навсякъде и да се забавляваме.
Игра от този ранг, адаптирана за смартфон показва колко е сериозна мобилните платформи като място за гейминг..
Слабата страна при всички игри от този тип е тъчскрийна, който развалят малко или много геймплея. От Rockstar са се погрижили за това като разполагат с различни варианти за контрол, както и ползване на бутоните по целият дисплей, така потребителите ще имат голям избор за контрол на играта и преживяването им ще е по-добро от всякога.
Това е голям напредък спрямо предишните GTA игри, но адаптацията отнема немалко време и има нужда от промяна на опциите за контрол, докато потребителя намери най-удобната комбинация за себе си. Все пак липсата на контролер или клавиатура се оказва малко неприятна, но с малко игра се свиква.

 

Grand-Theft-Auto-San-Andreas-for-Android-3


Може да се сдобиете със контролер, който се добавя към телефона ви, ако той го позволява, но все още въпросните контролери са малко скъпи и предполагам, че повечето потребители ще се задоволяват с бутоните на екрана.
Друго нещо, което е променено в играта е checkpoint системата. Преди време, в много от случаите, когато се провалите в някоя от мисиите, трябва да започнете мисията си отначало. В мобилната версия това не е така и много от неприятните мисии, с които сме свикнали, сега ще бъдат много приятни за игра.

 

Grand-Theft-Auto-San-Andreas-for-Android-4

 

Препратките към стари игри са малко рискови, защото много хора не харесват остарелите графики и очакваният към играта не се достигат. Въпреки не чак толкова перфектния порт на играта и недомислените контроли, “Grand Theft Auto: San Andreas” е много привлекателна игра, която ще ни върне назад във времето, за да си припомним какво сме разцъквали преди.

 

Grand-Theft-Auto-San-Andreas-for-Android-5Коментари за Grand Theft Auto: San Andreas е на разположение за нашите смартфони

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм