Най-тънкият смартфон в света


 

 Смартфона Huawei Ascend P1 има дебелина на корпуса само 6,68мм, с което той става най-тънкият смартфон в света.

 

Китайската компания взе престижната награда Consumer Electronics Show (CES 2012) тази година, и според авторитетни източници, напълно заслужено. Макар основната отличаваща черта на Huawei Ascend P1 да е малката дебелина, не може да се каже, че това е за сметка на неговата функционалност и характеристики.

 

 Смартфона е с новата операционна система Android 4.0 Ice Cream Sandwich, двуядрен мобилен процесор TI OMAP с честота на ядрото 1,5 Ghz, 1 GB RAM и с 4 GB постоянна памет. Екрана е 4,3 инчов qHD с раделителна способност от 960х540 пиксела.  Huawei Ascend P1 има също така и две вградени камери, съответно 1,3 мегапиксела отпред и 8 мегапиксела на задния панел, както и стандартните HSDPA, Bluetooth 3.0 и Wi-Fi.Производителите уверяват, че с течение на времето той ще подържа и LTE.

 

 

  

 

 

Продажбите ще стартират до края на април в Китай, а до края на същия месец ще бъде пуснат в Европа, Австралия и Япония. Цената на модела е все още неизвестна. Huawei Ascend P1 ще се предлага в бял,черен и розов цвят.

 

 

 

.Коментари за Най-тънкият смартфон в света

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм