Детайли около очаквания смартфон - Samsung Galaxy S5


13 януари 2014 10:55Samsung Galaxy S5 е един от най-очакваните смартфони през 2014 година – дори без да имаме много информация за плановете на Samsung за телефона. Сегашният флагман на корейците е Samsung Galaxy S4, който излезе на пазара през месец април на миналата 2013 година. Той беше оборудвам с не малък брой екстри, които бяха повлияни от мненията на потребителите за марката. От Samsung държат много на обратната връзка с потребителя за разлика от Apple. Този им подход донесе 20 милиона продадени устройства в първите два месеца от пускането на Galaxy S4
И ето, че идва момента да говорим за следващият телефон от серията, а именно Galaxy S5. Постарали сме да съберем всичката налична информация около телефона, за да добиете цялостна представа за бъдещия модел.


 

Спецификации на Samsung Galaxy S5

Детайлна информация, около това с какъв хардуер ще разполагаме почти няма. Все пак знаем, че процесорът, който ще управлява телефона ще е осемядрен и ще бъде най-вероятно с 64-битова архитектура. Все пак телефона трябва да се конкурира със процесора на iPhone 5s. Също така скоро Samsung обявиха, че в някой от смартфоните, които ще видим през 2014 ще бъде поставен въпросният процесор. Макар и да не бяха дадени детайли около това кои точно ще са те, ние знаем, че S5 ще бъде устройството, в което ще вложат може би най-много усилия. Въпросният процесор ще ме премине през два етапа на разработка. Задачата е възложена на компанията Systems SI. Те заявиха,че прототип на чипа ще бъде създаден по пример на ARM, а след това това, те ще разработят и собствена версия. Предполага се, че точно този втори чип ще се използва в новите моделите на Samsung. Освен това се очаква Galaxy S5 да  има освен скенер пръстови отпечатъци и също така и скенер за ириса на окото.

 

Samsung-Galaxy-S5-concep


 

Дизайн на Samsung Galaxy S5

Според Lee Young Hee, който е вице-президент на Samsung, начина по който ще изглежда S5 ще бъде коренно различен от този на предците му, а това е следствие на оплакванията от страна на потребителите, които смятат че между S3 и S4 почти няма разлика във външния вид. Това може би потвърждава слуха, че Samsung ще спре да използва поли-карбонатни капаци за телефоните си. Според ETNews, инженерите на фирмата са във Виетнам, за да проучат възможностите да бъдат използвани алуминий и магнезии за задните капаци на новите устройства. Този ход е предприет след като Apple пуснаха бюджетен вариант на последния си телефон, който е с пластмасов корпус. Това ще повлияе на потребителите и те ще мислят всеки телефон от този тип за бюджетен.

 

samsung-galaxy-s5-tobias

 

Samsung Galaxy S5 OS

Galaxy S5 може би ще дойде в ръцете ни със нова версия на интерфейса TouchWiz, който Samsung използват за своите Android телефони. Новият UI коренно се различава от това, което сме вижда ли до сега. Скоро @evleaks пусна няколко снимки, които потвърждават това и ако съдим по това Samsung се отдалечават много от архитектурата на телефоните си и се насочват към по стилни решения. А дали това не е знак, че Samsung ще спрат да използват Android и ще прехвърлят ресурсите си към операционната система, която разработват съвместно със Intel(Tizen)? Преди, около година това беше немислимо. Ако се върнем назад във времето ще видим, че имаше един период изпълнен със напрежение между Samsung и Google. На представянето на Samsung Galaxy S4 не беше споменато нито един път бъдещата употреба на операционната система. Boo Keun Yoon, който е вице-главен изпълнителен директор на компанията, обяви появата на операционна система, която ще свърже всички устройства на компанията, това включва и мобилните апарати. От тук нататък има две възможности: Първата е Google да зарежат Android и когато S5 се появи, заедно с него да представят новата си операционна система. Вторият е Samsung да използва своя OS, която да задвижва устройствата им от тук нататък, като този е по-вероятен от двата. Може би ще видим S5 в два варианта, което е най-безболезнено. Ще имаме възможност да избираме между Tizen и Android.


 

Камерата на Samsung Galaxy S5

В началото на септември се появиха много вести за разработката на компактна 16 мегапикселова камера от страна на Samsung. Тя ще бъде със оптичен стабилизатор на изображението. В момента единствения телефон на марката, които е със въпросният стабилизатор на изображението е Galaxy S4 Zoom.
 

 

Кога ще бъде представен телефона ?

Изглежда, че телефона ще бъде пуснат през Април, след като от Samsung потвърдиха, че S5 ще бъде пуснат заедно със Galaxy Gear 2, горе долу по времето когато се появи на бял свят S4 миналата година.

 

 Коментари за Детайли около очаквания смартфон - Samsung Galaxy S5

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм