Преглед на модерния и стилен смартфон LG PRADA 3.0 P940


 

 

Смартфонът комбинира стил и функционалност.


 Смартфон LG PRADA 3,0 P940 е третия продукт в резултат от сътрудничеството на южнокорейския производител на електроника и известната италианска модна къща. Този модел е уникален с това, че е предназначен за потребители-мъже, а не както в повечето от случаите- за жени.Основната функция на този смарт телефон е, че за разлика от повечето своите “колеги”, той не е примитивен мобилен телефон с ограничена функционалност и с хубава външност. Производителността и функционалността на модела е достоен за внимание и може да се каже че той е  смартфон на много добро ниво.


Дизайн, функции, контрол


 Дизайнът е наистина изключителен ,което е съвсем естествено за  дизайнерско устройство на каквото прилича един смартфон LG PRADA 3.0 P940.  Неговият стил може да бъде описан като минималистичен.  Изпълнен  в изискан стил в класическия черен панел.  Дизаина е изсчистен, тъй да се каже строго аристократичен.  На предния панел, с изключение на дисплея, на пръв поглед, няма нищо.  Разбира се, сензорни бутони за управление са налице (традиционните “Опции”, “Home”, “Назад” и “Търсене”), но без да активирате фоново осветление не може да ги видите.  Над дисплея е разположена дискретна слушалка .  Екранът е  с тънка пластмасова рамка с метален цвят.На задната страна на панела се намира само  обектива на камерата ,светодиод и надпис „PRADA” с големи букви.  Задния капак има хубава оребрена текстура на допир, патентованото покритие Prada Saffiano.  В допълнение, в долния ляв ъгъл на задния панел е двойно нарязан. Долния и горния край на панела  са успоредни с заоблени ъгли .  В горния край са  бутона за включване на устройството и стандартен 3,5 мм мини-жак за слушалки.  Между тях, точно в центъра на горния край, разположен конектор Micro-USB и бутона за пускане и спусъкът на камерата.  Не е твърде удобен, но едоста необикновен. Бутоните за сила на звука се намират от лявата страна.  Те са продълговати и леко вдлъбнати,така че са почти незабележими .               

                                                                                                                                                                                                               

      

 

Долния и горния край на панела  са успоредни с заоблени ъгли .  В горния край са  бутона за включване на устройството и стандартен 3,5 мм мини-жак за слушалки.  Между тях, точно в центъра на горния край, разположен конектор Micro-USB и бутона за пускане и спусъкът на камерата.  Не е твърде удобен, но едоста необикновен. Бутоните за сила на звука се намират от лявата страна.  Те са продълговати и леко вдлъбнати, така че те са почти незабележими.Размерите на смартфона е 128x69x8.5 мм и тежи 138 грама.  Моделът е с не малки размери и е тежък, но в ръката се чуства добре.

 

Екран


 Смартфон LG PRADA 3.0 P940 е оборудван с 4.3-инчов, “най-яркият в света” (според производителя) екран NOVA High Brightness Display.Дисплея с резолюция от 480x800 пиксела.  Яркостта е наистина невероятна – 800  и дори при пряка слънчева светлина да се работи с такъв дисплей е удоволствие.  Картината не избледнява и лесно се вижда всичко на екрана.  В същото време, както казва производителят,  матрица консумира два пъти по-малко енергия от своите основни конкуренти – екраните  базирани на TN-матрици.

 

     

 

 Ако яркостта и енергийната ефективност на дислпея  в смартфона са добре, то при останалите параметри не всичко е така.  Контрастът е на средно ниво и цветовете са откровено разочароващи (поне в сравнение с други  топ смартфони).  Черният цвят на екрана на LG PRADA 3.0 P940 изглежда много светъл, по скоро тъмно кафяв отколкото черен наистина.  Следователно, останалата част от цветовете изглеждат малко нереални.

 

Процесор, памет, батерия


 Смартфон LG PRADA 3,0 P940 е базирана на мощен двуядрен мобилен процесор TI OMAP 4430, въз основа на Cortex A9 с ARMv7 набор инструкции с тактова честота на ядрото 1 GHz.  Отговорен за обработка на графиката има  графичния процесор PowerVR SGX 540.  Смартфона има RAM от 1GB , което е повече от достатъчно, за да се гарантира нормална работа, а вградена памет е с капацитет  8 GB.

 

 

 Моделът е оборудван със стандартна литиево-йонна батерия капацитет от 1540 ма.  Животът на батерията на този  смартфон не е впечатляваща ,а дори разочароващa (особено с оглед на енергийно ефективния дисплей).  С едно зареждане на батерията може да работи само около 8-9 часа.

 

     

 

 При тестване с AnTuTu Tester (с имитация на високо натоварване на системата), LG PRADA 3.0 P940 открито демонстрира слаби резултати.По лоша работа на батерията показа само HTC HD2.   При пускането на смартфона в допълнение към всичко останало е и значително нагряване. Температурата на корпуса достига 43 градуса по Целзий.

 

     

 

И при най-крайните натоварвания на системата – 48 градуса.  Нагрява се  горната част на тялото на модела, където се намира процесора а не този при  батерията.. Като цяло, това създава значителен дисконфорт.

 

Меню, платформа, софтуер

 

Смартфон LG PRADA 3.0 P940 работи с операционната система Android 2.3.7 Gingerbread.  Както подобава на устройството за изграждане на имидж, моделът има изключителен дизаин , при което драстично се променя обичайната платформа на интерфейса.  Характеризира се  с определен стил на изготвяне на стандартни елементи на екрана и  се състои от бели линии на черен фон.  Използваният шрифт е патентован и се нарича още „PRADA”.

            

 

 В допълнение към всичките на стандартни приложения, смартфонът е оборудван с голям брой наистина оригиналени програми.  Като система за навигация например CarHome има интерфайс за гласови команди.  Заслужава да се спомене и проложението DeskHome , при което екранът се превръща  в огромен флип часовник.

 

     

 

Браузването с LG PRADA 3,0 P940 също е доста удобено.  Той може да има отворени до осем прозорци едновремено, информация за отворените табове са показани на долната лента на  интерфейса на браузера. Смартфона напълно поддържа NFC технологията за хардуер и софтуер.

 

     

 

Необходимо е също да се отбележи приложението RemoteCall , което дава възможност за отдалечена сервизна поддръжка на смартфона, както и VPN-клиент и прост, но доста лесен  редактор за снимки с различни филтри и ефекти.


Функционалност


 Смартфон LG PRADA 3,0 P940 има доста впечатляващ набор от функционални модули и интерфейси и изобщо не отстъпва на тези смартфони, които са от най-горния клас на всяка марка.  Безжична комуникация с външни мрежи и периферна устроийства,телефона поддържа  чрез 3G (с поддръжка на HSDPA), Bluetooth 3.0 и пълна Wi-Fi 802.11 A / B / G / N.  Той също така поддържа мултимедийниа трансфер на данни чрез технологията DLNA и Wi-Fi Direct.  Кабелните интерфейси  са micro-USB конектор и 3.5mm аудио жак.


Камера


 Смартфон LG PRADA 3,0 P940 е оборудван с 8-мегапикселова камера с автофокус и светодиодно осветление.  Разнообразието от настройките за снимане са много повече в сравнение с повечето подобни устройства.  Единственото нещо, което наистина липсва, е възможността да изключите звука на затвора. Зато есть удобная система помощи.

 

     

 

 Снимките са с доста добро качество.  При възпроизвеждане снимки с високо качество не се наблюдават значителни артефакти.  Автофокусът е бърз и работи добре.  Като цяло камерата и снимките не са лоши.


 

     


 

Предимства и недостатъци


   Сред безспорните достойнства на смартфона LG PRADA 3.0 P940 Заслужава да се отбележи:

 – Стилен външен вид

 – Мощна хардуердна конфигурация

 - Ярък екран

 - Лесен за използване интерфейс

 - Функционалност

 - Добра камера

 

  От недостатъците на модела включват:

 - Много посредствени показатели на батерията

 -Средно качество на цветовете

 -Не се изключите звука на затвора на камерата

 

     

 

Резултати

 

  Като цяло, смартфон LG PRADA 3.0 P940 е повече от атрактивно устройство. Стилният дизайн е доста привлекателен,като в същото време има доста добри характеристики.  Бърз съвременен процесор, 1GB оперативна памет и лесен за употреба интерфейс, осигуряват много добра скорост при  изпълнението на различни задачи.  Разбира се впечатлението се разваля от слабата издръжливост на батерията. Като цяло сега  доста малко смартфони от същия клас могат да покажат по добри характеристики. Коментари за Преглед на модерния и стилен смартфон LG PRADA 3.0 P940

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм