Sickweather – Приложението, което следи зарази и помага на родителите да защитят децата си.


Както и в България, на Запад също скоро ще започне учебната година. Родителите се притесняват за здравето на децата си и евентуални епидемии. По данни 40% от децата между 5-17 години, ще пропуснат поне три дни от училище или детска градина, заради болест. Какво обаче, ако родителите могат да знаят къде ще удари следващата грипна епидемия? Какво, ако те могат да се подготвят предварително, за да избегнат контаминация и разпространение на болестта ?

Това е идеята, която стои зад новото приложение Sickweather. Това е програмата за iPhone, която ще следи активността в социалните мрежи за вариращи нива на зараза. Ако родител пусне статус, че детето му има грип, то Sickweather ще проследи от къде е публикувана информацията. Ако има серия от доклади в една и съща локация, то Sickweather ще маркира зоната като болестна. Потребителите на приложението, които приближат до място, на което се разпространява дадена болест, то те ще получат предупреждение от приложението в реално време. Sickweather потребителите ще могат да избегнат места, които са пълни с бацили и ще получават напомняне за това, че трябва да държат по-високо ниво на хигиена.

Разработчиците на програмата не са съобщили, кога тя ще е налична и за Android. Всеки един ще има достъп до карта в реално време, на която да следите заразите. Освен това на официалния сайт на програмата, ще се публикуват дневни прогнози. Можете да получавате и вести по имейл за определени зарази и за нивата им в определени региони.Коментари за Sickweather – Приложението, което следи зарази и помага на родителите да защитят децата си.

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм