Преглед на Sony Ericsson XPERIA X10: мощен и надежден Android-смартфон


 

Днешният преглед е посветен на смартфона Sony Ericsson XPERIA X10, който може да се се конкурира дори с нетбуци. Той е едно уникалнолно средство не само за комуникация, но и за забавление. Това устройство в момента няма аналог,  удоволствието и високо качество на работата му е изненадващо.


Дизайн

Този телефон е издържан в строго класически стил. Заслужава да се отбележи, елегантни блестящи ивици от двете страни на Sony Ericsson XPERIA X10. Задния панел е с овална форма, с което смартфона е много удобен за държане в ръка,. Размерите на Sony Ericsson XPERIA X10 са 119х63х13 мм. , а теглото му - 135 грама.

 В горния край сматрфона е снабден с  конектор за USB, чрез който можете да свържете телефона към вашия компютър или зарядно устройство. Има и жак за слушалки, чийто размер е 3,5 мм, и бутон за заключване на дисплея.

 От дясната страна на телефона производителя е поставил бутон за да регулирате силата на звука и бутон за  управлението на камерата. Задния капак на устройството е направен от качествена пластмаса, по която не остават отпечатъци от пръсти и драскотини.


Екран на телефона

  Екрана на Sony Ericsson XPERIA X10 е един от основните му предимства. Размерът му е 4 инча и е с резолюция 480х854. Необичайно на  екрана, е че той е тесен и дълъг. Технология на дисплея е TFT и изображението върху него е невероятно ярко и ясно и показва около 65,000  цветове.

 Екрана реагира на най-малкото докосване на пръстите . Въпреки това, той не може да се контролира със стилус или други предмети. Дисплеят е покрит с пластмасов панел, който е устойчив на надраскване. Яркост може да се регулира самостоятелно и автоматично. Има сензор за близост, който блокира екрана при приближаване към лицето. Също така автоматично се прехвърля от вертикално в хоризонтално положение.


Клавиатура

  Смарфона Sony Ericsson XPERIA X10 има три механични бутони, да се влезе в главната страница, за избиране от меню и за връщане назад. Също така е снабден с ярки светодиоди, които се намират между клавишите.

Основният контрол на телефона с помощта на виртуални бутони. Ако е необходимо, можете да се обадите на буквено-цифрова клавиатура или QWERTY клавиатура. Критика на тяхната работа не възниква, всеки бутон е натиснат лесно и удобно.


Интерфейс, софтуерната част

Мобилен телефон задвижван от Android версия 1.6, която е една от най-добрите в света. Всички приложения се изтеглят по-бързо, без никакви задръжки. Можете да отворите множество приложения.

Основните функции са съсредоточени в програмата Mediascape и Timescape. Приложението може да се покаже целия Timescape активен собственик телефон под формата на лента. С него, той показва на всички повиквания, съобщения, снимки, статуси на социалните страници на музиката. Mediascape е специална програма за контрол на медия център видеоклипове, музика и снимки. Също така има и функция за разпознаване на лица в снимки. Тя самостоятелно на изображения към контакти в адресната ви книга.

Камера

Смартфонът Sony Ericsson XPERIA X10е оборудван с един 8,1-мегапикселова камера, с която потребителят може да създаде невероятно остри и живи изображения. Максимална резолюция на изображението 3264h2448 пиксела. Камерата също има LED светлини, които ще горят толкова дълго, тъй като камерата е включена. Налице е и технологията за автоматично откриване усмивка, способността да изберете желаните снимки разделителна способност и бутон за сцената. Ние не може да се каже за такива функции като стабилизиране на образа и система за автоматично фокусиране.

С този фотоапарат можете да създавате и видео клипове с резолюция VGA, QVGA и WVGA. Освен това, можете също да изберете да изтеглите резолюцията на видео в YouTube или за MMS съобщения.


Музикални възможности

В мобилния телефон Sony Ericsson XPERIA X10 е раздела с музиката на няколко секции: наскоро добавен музика, наскоро възпроизведени песните, препоръчва, любими, най-добрата писта. Устройството може автоматично качване на снимки в албум от интернет.

Можете да генерирате списъци с песни от жанр, песни, албуми, композитори и др. По време на възпроизвеждане, уредът ще се показва информация за песните, обложки на албуми, чувствителен на допир бутони за контрол на играча. За съжаление, няма настройки на еквалайзера.

Необичайно високо качество на възпроизвеждане на звука. Високоговорителите дават чиста и съраунд звук не се чува шум или смущения. Можете също да слушате музика, свързване на слушалки. Standard слушалки се състои от висококачествени маркови слушалки и микрофон.


Възпроизвеждане на видео

Sony Ericsson XPERIA X10 може да възпроизвежда видео. Говорейки на видео библиотека, трябва да се обърне внимание на факта, че потребителят ще бъде на разположение на брой реклами с малко картина на първия кадър на филма. Той ще бъде показан и имената на филмите, както и тяхната продължителност. Можете да гледате филми и в двете вертикална и хоризонтална позиция на мобилния телефон.

Когато гледате филми на лента за превъртане на дисплея и бутоните, за да управлявате плейъра. Устройството не може да играе непокръстен видео.


Интернет браузър

Интернет достъпът е вертикално и хоризонтално положение на телефона. На онлайн пълнотекстови страница има възможност с помощта на виртуални бутони. Браузърът може да се зареди страницата много бързо, можете да отворите няколко раздела. Има възможност да общуват в социални мрежи, качване на снимки и снимки, да гледате променящия се статус на приятели и много повече.

Телефон Sony Ericsson XPERIA X10поддържа възпроизвеждане на видео клипове в YouTube. Натоварване е много бързо, не е наблюдавано инхибиране.

Навигация

Това устройство може да се използва като навигатор с вграден на приложения Google Карти. С нея ще можете бързо да видите на картата, да идентифицира най-добрия маршрут. Въпреки това, той е невъзможно да се намери информация за задръствания по пътищата. Въпреки това, потребителят може да използва времето на маршрута, като пешеходен и автомобилен.


Възможностите за комуникация

Тел свързващи устройства използват USB кабел. Допълнителни настройки на телефона изисква, може да се използва като преносимо устройство, но няма да работи като модем.

За безжичен пренос на данни, можете да използвате Bluetooth или Wi-Fi. Bluetooth технология с поддръжка на A2DP и ​​EDR. Така, скорост на данните ще бъде на най-високо ниво, и потребителят ще бъде в състояние да се свърже с безжични слушалки.


Памет, батерия

Общо 1GB памет на телефона, но всички го използват за съхранение на данни няма да работи. Памет в телефона 384MB дисково пространство, като размера на 1GB на съхраняваните програми, приложения и др. За потребителя е свободна от всички на тази сума само 430Mb. Следователно, за да записва информация, която е необходима, за да използвате карта с памет. Максимизиране на вашия телефон, те могат да бъдат до 16GB.

Дългогодишната работа на телефон предоставя литиево-йонна батерия с голям капацитет 1500mAch. В изявление, продуцент означава, че телефонът ще работи без зареждане за дълго време. В режим на готовност, тя ще продължи 415 часа и време за разговори от около 8:00.


Предимства и недостатъци

Това устройство има няколко предимства, но тя е изключително ярък и голям екран, високо-качествен монтаж корпус, отлична камера и възможност да възпроизвежда видео в YouTube.
Сред недостатъците да се отбележи, остаряла операционна система и липсата на настройки на еквалайзера.


Резултати

Smartphone Sony Ericsson XPERIA X10 е наистина един от най-мощните и надеждни. Тя съдържа само най-качествени характеристики, които да говорят, работят и играят. Единственото нещо, този телефон е остарял фърмуер Android. Но дори и този факт няма да ви разочарова, защото производителят Sony Ericsson наскоро обяви възможността за обновяване на операционната система до версия 2.1.Коментари за Преглед на Sony Ericsson XPERIA X10: мощен и надежден Android-смартфон

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм