Смартфоните с IOS разполагат със супер трайна и ефикасна защита


 

 След като наскоро стана ясно, че смартфоните с уж най-известната и успешна мобилна операционна система са застрашени сериозно от хакерски атаки поради пробойна в защитата, това явно е накарало и някои други производители да вземат нужните мерки. Отделните пачове за сигурност са нещо, което от Гугъл явно вече не могат да си позволят. Що се отнася пък до много от големите производители на телефони, те никога не са го правили. Когато някой открие пролука в защитата на Андроид и проникне в телефоните, нещата за обикновените хора и за компаниите определено няма да са добри. Наскоро в нета бе описано подробно какво ще стане, ако се стигне до атака от страна на някой хакер.

 

IOS

 

След като веднъж от Гугъл поставят пачовете за сигурност, специалистите на компанията имат само още едно единствено задължение – да ги разпратят до производителите на хардуер. Какво се случва от този момент нататък, компанията не се интересува. Работа на самите производители е да актуализират пачовете към своите мобилни телефони. Практически не са малко смартфоните, които изобщо не получават актуализациите и това съвсем естествено ги прави лесно уязвими. От друга страна разпространителите на пачовете доставят прекалено много на брой пачове, с които компаниите впоследствие не са в състояние да се справят поради липсата на време и недобра организация. Така вместо да се проведат необходимите проверки за удостоверяване нивото на пачовете, компаниите прибягват до правенето на ъпдейти и поддръжката на стари телефони.

 

http://smartphones.bg/smartfoni-appleКоментари за Смартфоните с IOS разполагат със супер трайна и ефикасна защита

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм