MediaTek Helio X 20 е първият десетядрен чип за смартфони


 

 Компанията определено не спира да ни изненадва приятно,а сега е решила да нанесе решаващ удар по конкурентите си в сферата на смартфони. Според официалните информации от различните издания към момента специалистите разработват първия по рода си чип за смартфони в размер на десет ядра. Компанията официално представи новата си архитектура Helio X20, като през последните три месеца на настоящата година се очаква да започнат и продажбите на джаджи с такива чипове в състава си. Впечатляващата производителност е едно от най-ключовите предимства на процесорите. Те са произведени с усъвършенствана 20-нанометрова технология, ето защо със сигурност са много качествени и надеждни и отговарят на критериите за трайност и надеждност на голям брой потребители.

 

 

Helio X20 разполага с четири 1.4GHz Cortex A53 ядра, гарантиращи ниска консумация на енергия, а също две 2.5GHz Cortex A72 ядра, както и още четири Cortex A53, които работят на 2GHz. По този начин потребителите си гарантират едновременно бърза скорост по време на работа и сравнително дълъг и продържителен живот на батерията. Благодарение на това съчетание не на последно място се постига и с около 30 процента по-ниска консумация на енергия. Новият процесор на MediaTek осигурява поддръжка за Cat.6 LTE мрежите, които осигуряват скорост за трансфер на файлове от 300Mbps и 50Mbps. Смартфоните с подобни процесори ще са в състояние да поддържат резолюция от 4К видео, като сега ни остава единстено да видим кое ще е първото устройство с подобен чип.

http://smartphones.bg/Коментари за MediaTek Helio X 20 е първият десетядрен чип за смартфони

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм