Как пеперудите променят екрана на смартфона


 

Без никакво съмнение едни от най-интересните насекоми в света са пеперудите. Именно те наскоро вдъхновиха екип от учени да разработят технология, която може по уникален начин да промени дисплеите на нашите смартфони. Тази новина веднага се превърна в една от най-обсъжданите и дискусионни в електронните медии. За какво точно става въпрос, научаваме от авторитетно издание, което дава подробна информация. Наноструктурите, съдържащи се в крилата на пеперудите, ги правят абсолютно невидими. По този начин от всеки ъгъл може да се елиминира светлината и изображенията – до това заключение достигат германските учени, заели се с разработването на този проект. Обективите на камерите в мобилните устройства също стават по-ефикасни наред с екрана на дисплея, ето защо и в това отношение ще получим значителни подобрения.

 

Butterfly wings display

 

По всяка вероятност няма потребител, който да не забелязва какво се случва със смартфоните и другите мобилни устройства, когато са пряко изложени на силната слънчева светлина. Тогава образът на екрана се замъглява, а показаните изображения и клипове съвсем не се виждат толкова ясно и отчетливо, колкото при облачно време. Едновременно с това обаче крилата на пеперудите не само позволяват ефикасното справяне с този проблем, но също така те остават невидими за различните хищни насекоми, които се хранят с тях. Ето как благодарение на интересното хрумване на учените станахме свидетели на поредното откритие в света на технологиите, което е категорично доказателство, че тази сфера непрекъснато се развива. Сега ни остава да видим дали нововъведението ще се хареса на всички.







Коментари за Как пеперудите променят екрана на смартфона

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм