Вървят ли продажбите на Amazon free phone?


 

От Амазон изненадаха много приятно голям брой потребители от целия свят, след като представиха своя нов модел смартфон Amazon free. Продуктът е на пазара вече от почти четири месеца, като една от неговите най-интересни характеристики е Dynamic Perspective. По своята същност тя представлява триизмерен интерфейс, който използва чертите на 120-градусови камери. Те служат за проследяване на главата и очите на потребителите. По такъв начин се постига промяна на съдържанието на самия дисплей, а всичко зависи от разположението на потребителите. В своя първи смартфон компанията използва и друга атрактивна иновация, известна под името Firefly. Тя позволява на устройството да разпознава обекти и продукти със задната си камера. Освен това е способна да открива всякаква информация за тях директно от сайта на производителя. Вече е достъпна в Интернет информацията, свързана с продажбите на смартфона от първото му тримесечие на пазара. На базата на предоставените данни става ясно, че очакванията на компанията са били по-големи.

 

 

До голяма степен това се дължи на слабия интерес към продукта и най-вече до довелата финансова загуба в размер на 170 милиона долара. Това е паричната стойност на загубите до този момент, като вероятно тя ще нарасне, ако не се стигне до повишаване на продажбите. Едновременно с това стана ясно, че от компанията разполагат с големи количества устройство в излишък, като те се намират в останалите търговски партньори на компанията. До момента финансовата стойност на продукта се оценява на около 83 милиона долара – такава е стойността на устройствата в излишък. Ето защо за всички нас като потребители и клиенти на пазара за мобилни устройства ще бъде интересно да проследим как ще се развие ситуацията с този смартфон и дали той ще оправдае всички очаквания към него. Огромните парични средства, вложени в производството на продукта, може и да не дадат очакваните резултати. Какво обаче ще бъде следващото предприето от специалистите действие и няма ли те да направят подобрение в модела, това ни предстои да разберем едва впоследствие. Към настоящия момент този модел смартфон се продава слабо и не се радва на особено голям интерес сред хилядите потребители.

4.7-инчов HD дисплей, 2GB RAM и камера от 13 мегапиксела с отлична стабилизация на изображението са част от техническите характеристики на Amazon free phone. Освен тях, то притежава още и четириядрен Snapdragon 800 процесор на Qualcomm. Тези характеристики са повече от отлични, ето защо сегашната ситуация с продажбите наистина изглежда неочаквана и странна. Единственото, което ни остава да видим, е по какъв начин специалистите ще реагират на положението и имат ли вече готови подобрения, които веднага да бъдат направени. Явно на тях им предстои още работа по модела, защото само така той ще стане по-атрактивен за потребителите по света. Несъмнено конкуренцията между производителите на смартфони е ожесточена и далеч не всички продукти успяват да предизвикат интереса на хората. Точно това се слуучва и с продукта на компанията, въпреки че характеристиките му изглеждат повече от отлични. От решаващо значение по всяка вероятност ще са следващите три месеца, през които ще стане ясно дали продуктът ще пробие на пазара.

 

http://smartphones.bg/Коментари за Вървят ли продажбите на Amazon free phone?

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм