Специалисти препоръчват избор на смартфони в зависимост от размера на ръката


02 октомври 2014 08:30

 

 Размерът на дисплея е несъмнено сред най-важните и значими неща, когато трябва да се направи избор за покупката на качествен смартфон. Батерията и неговият процесор са далеч по-важни фактори от споменатия, ето защо има голяма вероятност той да се стори незначителен на много потребители. Това обаче е погрешно – всеки, който пренебрегва размера на мобилните устройства, трябва да промени своето становище. Нещо повече – големината на дисплея се оказва решаващ фактор за пълноценното функциониране на батерията. Колкото той е по-голям, толкова по-бързо се изхабява осигуряващия енергия на смартфона източник. По-големият екран означава и още едно много важно нещо. Така автоматично нараства и смартфона, което го прави изключително труден и неудобен за управление с една ръка. Ето защо е препоръчително да се избере устройство с по-малък дисплей, което ще даде възможност за лесното управление. Такива екрани също имат някои съществени недостатъци, като например невъзможността да се играят различни игри.

  Големите екрани позволяват безпроблемното играене на игри и гледането на видео клипове с отлично качество, което често е достатъчна компенсация за потребителите на всички останали неудобства. В наши дни на пазара се предлага изобилие от възможности, така че изборът трябва да бъде съсредоточен и много внимателен. Най-добре е решението да се основава на конкретните нужди и изисквания. Така например ако покупката на устройството е свързана предимно с игри и забавления, моделът задължително трябва да е с по-голям дисплей. За тези потребители обаче, които искат да работят със смартфона с една ръка, няма друг вариант освен малък екран. Специалисти препоръчват различни варианти, всеки един от които е в по-малка или по-голяма степен подходящ. 4-инчовите телефони например са удобни за работа с една ръка и освен това са евтини. Днес те се предпочитат от хора, които не искат да харчат много за мобилно устройство. При 5-инчовите устройства обаче нещата са различни. На първо място те са най-търсени и желани от всички потребители. Идеалната среда за всички се дължи на това, че те не са нито прекалено малки, нито прекалено големи. Поради тази причина днес такива смартфони са най-известни включително и на българския пазар.

 

 

Има и трета възможност за потребителите според специалистите, която се състои в купуването на смартфон с размери на дисплея 5.5 инча. Те са с една идея по-големи от 5-инчовите и предлагат отличната възможност за хората. Потребителите могат в еднаква степен да ги ползват за работа и забавление. Четвъртата опция за клиентите е покупката на 6-инчов смартфон, което също има своите безспорни предимства. Те са известни още и като супер преносими таблети. Освен това на тях може много по-добре да се гледат видео клипове, защото излизат с идеално и перфектно качество. Бизнес потребителите без колебание могат да си закупят подобен смартфон, защото употребата му е много удачна. Това важи и за онези от тях, които ползват устройствата предимно за забавление. Към настоящия момент атрактивни са предложенията на компанията RevoPad, ето защо нейните 6-ичнови смартфони са обект на огромен интерес от страна на хората по целия свят.

 Коментари за Специалисти препоръчват избор на смартфони в зависимост от размера на ръката

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм