iPhone 6 може да пристигне с Apple E-Wallet


iPhone 6 се очаква да предлага екран с по-голям и супер силен дисплей, а сега разбираме и, че може да замести и портфейла ни в част от задълженията. Нов доклад дава информацията, че Apple подготвя своя система за мобилни разплащания, която може да се появи през есента на равно с новата версия на мобилната операционна система на iOS 8.

Според The Information, американският гигант търси партньорство с главните компании за обработка на кредитни карти като VISA и Mastercard, за да създаде метод за разплащане на стоки в магазин, без да имате нужда от нищо друго освен iPhone-а си. Visa от своя страна представи своята подобна на PayPal, VISA Checkout услуга. Предполага се, че приложението на Apple ще поддържа всички главни издатели на кредитни карти, както и работа с доста банки.

iPhone 6 бе спряган за получаване на честта да има в себе си NFC възможности, което ще улесни създаването на платформа за разплащания с мобилни телефони. Освен това, по-рано през годината Apple депозираха патент за разплащания, който ще позволи на Apple устройствата да комуникират с POS терминали и да обменят информация по подсигурен канал.

Докладът обаче назовава, че Apple може да решат да прескочат NFC функционалността и директно да разчитат на трансфер на информацията посредством Bluetooth или Wi-Fi. В този сценарии, информацията за вашата карта ще бъде съхранявана в Интернет.

Apple разполага с нещо, което наподобява решение за мобилно разплащане. Това е Passbook приложението, което съхранява вашите билети, карти за подарък, чекове и сертификати на едно място. Добавянето на функционалност за разплащане с пари ще направи вашата карта, нещо, което няма да се налага да носите повече. Освен това ще се прибави и Touch ID верификация, която ще подобри сигурността на плащанията ви. Никой няма да ходи напред назад с телефона ви и да харчи пари.

Приложения като Google Wallet и PayPal предлагат на потребителите си да плащат за продукти през своя телефон. Единствено ви трябва POS система в магазина. По отношение на софтуера на Apple, няма официална информация, но очакваме скоро да научим нещо и по този въпрос. Все пак, премиерата на Apple iPhone 6 наближава.Коментари за iPhone 6 може да пристигне с Apple E-Wallet

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

iPhone6 :

Супер, с тези нови приложения ще отворят работа на хакерите. А те, както опитът го показва, винаги се справят с тези неща. На мен лично, не ми харесва идеята да си плащам всичко през телефона. Виждам го, като много несигурен начин на разплащане. Пък и всички знаем, как производителите на софтуер, създават своите програми. Толкова са добри, че после очакваме с нетърпение ъпдейтите, за да се подобри нещо в производителността на програмата. Както се казва, пускат на пазара незавършени продукти, които с времето ще се оправят след ъпдейт. Мисля, че не е далече времето, когато ще премахнат ефективните пари и всичко ще минава през интернет с виртуални платежни средства. Боже, боже, не ми се мисли тогава на какви измами ще бъдем подложени и как ще ни контролират сметките. Със сигурност ще ни държат още по-бедни. Честито за новите технологии. Те ще ни заробят тотално.

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм