5G мрежата ще навлезе първо в Европа и Южна Корея


09 юли 2014 17:15

Ако някога сте имали възможност да изпробвате 4G LTE връзката с интернет, то при всички положения сте я помислили за много бърза. Все пак, Южна Корея и Европейският съюз работят върху нещо, което е още по-бързо, и то доста. Двете правителствени организации обявиха, че работят заедно върху следващия глобален стандарт за 5G безжични технологии от следващо поколение.  
Това изявление означава, че правителствените органи за информация , комуникация и технология в съответните сектори, ще работят заедно върху подобрените на стандартите за връзка. Те ще създадат и нова политика, която да задейства безжичните мрежи с 5G покритие. Според източници, Южна Корея и Европа ще разработят и глобален консенсус върху дефиницията на 5G технологията, която да се използва за законови и каквито и да е било нужди.
По-рано тази година, Южна Корея обяви, че работи върху план за построяване на национална мрежа с покритие от 5G, която ще е 1000 пъти по-бърза от настоящите 4G мрежи. Със скорости от този тип, потребителите ще могат да изтеглят 4к филм докато са мигнали с окото си. Тази мрежа може да би няма да е налична комерсиално поне до 2020 година и ще струва на правителството грубо казано около 1,5 милиарда долара за построяване само на инфраструктурата..
На тазгодишната Cebit конференция в Европа, британският Министър Председател - Дейвид Камерън и германският Канцлер - Ангела Меркел обявиха серия от инициативи, за да се помогне развитието на проучванията за 5G.
Samsung, които са разположени в Южна Корея, обявиха, че са тествали 5G връзката си в своите лаборатории, като тя може да достигате невероятната скорост от 1 гигабит в секунда. Японският доставчик на мобилни услуги NTT DoCoMo също е тествал своят 5G връзка, която достигна 10 гигабита в секунда. Все пак имайте в предвид, че тези резултати са постигнати при перфектни условия в лаборатория и под строг надзор.  
В реалния живот, такива връзки ще трябва да се справят с препятствия като сгради и други радио честоти. В Америка, четирите големите доставчици на мобилни услуги залагат на напреднали версии на LTE, за да подобрят скоростта на връзката за крайният клиент. Verizon, например разчитат на XLTE мрежа, която позволява по-добро съотношение на трафика на потребителите, за да е по-постоянна свързаността им.
AT&T от другата страна работят върху своя собствена LTE-Advanced мрежа, която може да предостави уеб връзка със скорост до 150 мегабита. Sprint и T-Mobile все още работят върху изграждането на своите LTE мрежи и може би ще се обединят в това си начинание.

 Коментари за 5G мрежата ще навлезе първо в Европа и Южна Корея

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм