Microsoft подготвя подобен на кинект смартфон - Nokia McLaren


16 юни 2014 23:15

 Microsoft усилено работят над смартфон, който ще включва триизмерен интерфейс подобен на Кинект (Kinect). Кодовото име на телефона е Nokia McLaren и според източници, този екземпляр ще направи премиерата си през есента на тази година. За празниците, той ще е на лавиците на четирите най-големи мобилни оператори в Америка. Той е наследник на камера-ориентираният телефон на NokiaLumia 1020. МакЛарън ще включва в себе си 3D тъч интерфейс на Майкрософт и Nokia, който ще позволи на потребителите да общуват с устройството без да се налага да докосват дисплея му.
Според The Verge, технологията ще е ексклузивна за телефоните на Майкрософт. Тя ще позволява например на ползващият телефона да отговаря на обаждане чрез вдигане на телефона до ухото, да пуснат високоговорителя на телефона, като го поставят на масата или да заглушават телефона като го приближат към гърдите си или като го покрият с ръка.

 

Nokia-McLaren

 

Други възможности ще включват опцията за затваряне на някое позвъняване чрез мушкането на телефона в джоб или премахването на известията чрез размахване на ръката пред екрана. Триизмерният интерфейс се очаква да позволи на потребителите да работят с Live Tiles плочиците на домашния екран на телефона само чрез преминаван с пръст над тях. Това ще става благодарение на функционалност с името Mix View.
Много от възможностите на този триизмерен интерфейс наподобяват Air View на Samsung или Air Gesture, които дебютираха на Galaxy S5. Air View подобно на Mix View позволява да минете над дисплея с вашият пръст, за да получите допълнителна информация за някои приложения. Различието между тя е, че Air View предлага превю на даден имейл, преди същинското преглеждане. Air Gesture предлага отговор на обаждане и скролиране в уеб страниците, чрез въображаемо плъзгане с ръката над сензора за движение.
В допълнение на гореспоменатите функции, 3D тъч интерфейсът позволява да включите телефонът си, чрез стискане или да приближавате в дадени снимки чрез бързо движение с пръста по дължина на страната на телефона. Идеята зад този проект е напълно да се елиминира нуждата от външни бутони на вашия смартфон.
Microsoft няма да влязат под светлината на прожектора  с това изобретение през 2014. Предстоящият телефон на Amazon, който би трябвало да дебютира на 18 Юни, ще има четири инфрачервени камери, които да разчитат какво прави лицето ни. Така ние ще можем по-лесно да работим с телефона без да се налага да натискаме по него .

 Коментари за Microsoft подготвя подобен на кинект смартфон - Nokia McLaren

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм