Смартфон Oppo Find 7A - 50-мегапикселова камера, затворена в здрав корпус


13 юни 2014 23:15

 

 Apple, Samsung и HTC скоро може да получат още един голям конкурент на пазара в лицето на Oppo. Това е малка компания, която обаче се цели на високо. Компанията е базирана в Китай и наскоро представи телефона си, който се казва Fine 7. Той е оценен на 499 долара и според производителя разполага с 50-мегапикселова камера. Към този модел ще бъде пуснат в продажба и Find 7a, който ще е по-малко нежен. Заедно с големият си брат, те ще пристигнат в щатите още през този месец, а в Азия вече може да бъде намерен, в някои магазини.
Едно от най-големите маркетингови предимства на серията Oppo Find 7 е великолепната 50-мегапикселова камера, която разполага с наистина големи възможности. Самата камера на телефона е 13 мегапиксела, но вграденият процесор за обработка прави 10 снимки наведнъж. След това те биват комбинирани така, че да се получи една снимка от 50 мегапиксела.  
По време на различните тестове софтуерът се представя много добре. Отдолу сме поставили снимка на момче в мол. Едната снимка е при изключен режим, другата при включен. Разликата е забележима. Цветовете се пресъздават достатъчно реалистично. Най-интересното за нас е как детайлите от магазина, който е много далеч са толкова добри. Вижда се надписа, виждат се и клиентите. При нормална снимка с 13 мегапиксела това не е възможно. Определено това не е само трик за продажба.

 

Oppo-Find-7-2

 

Oppo-Find-7-3

 

Всяка 50-MP снимка е с размери от порядъка на 10-11 MB, което хич не е малко. В равнение с нормалните снимки, които са около 2-3  MB. Освен това трябва да имате в предвид, че обработката на заснетите материали отнема малко повече време от нормалното. Все пак смятаме, че при правилен подбор на това, което ще снимате, тази опция ще стане неразделна част от използването на телефона.
Като оставим впечатляващата камера на страна, телефонът може да се похвали с още няколко неща, Oppo наричат операционната си система Color OS, като са добавили нов интерфейс върху ядро базирано на  Android 4.3. Изградени са специални жестове за управление на телефона, които са отделени в специално поле за въвеждане. То се достига посредством горния ляв ъгъл, за да въвеждате преките си пътища за различни действия като отваряне на камерата, приложението за съобщения и т.н. Тези две се случва посредством изрисуването на C и M респективно. Освен това ви очакват още много яки възможности като отключване с глас, още жестове, режим за дълбоко съхранение на енергия и т.н. Това прави Color OS едно интересно изживяване.
Друг позитивно нещо в телефона на Oppo се нарича VOOC Rapid Charge. Това е технология, която позволява на телефона ви да се зареди до 75 процента само за 30 минути. Уверяваме ви, че това наистина работи.

 

Oppo-Find-7


Другото нещо, което ни заплени е брилянтният full HD дисплей с размер от 5,5 инча. Корпусът е изработен от титаниево-алуминиева сплав. Процесорът, който захранва устройството е четири ядрен Snapdragon 801 с работната честота от 2,3 GHz, оперативната памет на телефона е 2 GB, а мястото за съхранение на данните е 16 GB. Батерията подобно на Samsung Galaxy S5 е с капацитет от 2,800 mAh. По-мощният Find 7 разполага с 3 GB оперативна памет, 32 GB място за файлове и процесор с честота от 2,5 GHz.
Като цяло Find 7a телефонът е доста обещаваш предвид цената си Очакваме по-мощният Find 7, който не само ще е доста по-мощен от към хардуер, но и ще разполага с по-красив 2560 на 1440 екран, да избие рибата. Определено тази компания ще има какво да показва на световния пазар за напред.  

 Коментари за Смартфон Oppo Find 7A - 50-мегапикселова камера, затворена в здрав корпус

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм