Samsung Z е първият смартфон, който предлага операционната система Tizen


05 юни 2014 00:35

 

Tizen,  собствената операционна система за мобилни устройства на Samsung. Тя е вече част от умните им часовници и от камерите им, но досега не е имало телефон управляван от тази платформа. Samsung Z ще промени това, защото той е първият телефон, който може да използвате редом с Tizen OS
Информацията идва директно от Samsung Tommorow, официалният блог за електроника на производителя. Това е един правоъгълен черен телефон, който има заоблени краища и екран с размер от 4,8 инча. Дисплея е произведен по HD Super AMOLED технологията. Уникалната операционна система е много удобна и е базирана на Линукс архитектурата и има доста неща, които я отличават от останалите конкуренти. Тя въобще не трябва да бъде бъркана с Android OS модификацията, която Samsung използват на другите си телефони, която също разполага с много от качествата на Tizen OS.

 

 

Samsung Z обещава и едно различно потребителско преживяване, по-кратко време за стартиране и зареждане и като цяло по-пъргава работа в сравнение с Андроид телефоните на пазара. Устройството ще разполага с четири-ядрен процесор с работна честота от 2,3 гигахерца, задната камера е 8 мегапиксела, предната е 2,1 мегапиксела, работната памет е 2 гигабайта. Друга любопитна подробност е , че телефона е оборудван и с Bluetooth 4.0 свързаност. Размерите на телефона са много добро съобразени – те са 5.44 x 2.74 x 0.33 инча.
Ще имаме и вграден сензор за пръстови отпечатъци. Това гарантира, че Samsung Z ще е един телефон, който ще е оборудван с много голямо ниво на сигурност. А като прибавим и, че самата Tizen OS платформа е доста млада, за нея няма разработени никакви вредни приложения, които да компрометират телефона ви и вашата сигурност докато го използвате.
 Потребителите от западните страни ще трябва да почакат, за да могат да се насладят на възможността да закупят Samsung Z. Телефонът ще бъде представен в Русия някъде през третата четвъртина на годината. Това ще бъде последвано от появата на телефона по другите пазари, но това ще стане задължително малко по-късно. Северна Америка и Западна Европа са пазарите, които ще очакват с нетърпение телефона и неговата платформа.
Samsung  поне теоретично има какво да завземе от пазара чрез своята собствена операционна система. Вместо да трябва да лицензират Android при Google и да се съобразяват с неговите условия, то те могат да правят каквото си искат по Tizen. Дали това ще е следващата голяма платформа за телефоните и таблетите тепърва ще предстоим. Няма спор за едно, Samsung Z е първата стъпка от огромното приключение, по което поема Samsung.  

 Коментари за Samsung Z е първият смартфон, който предлага операционната система Tizen

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм