Смартфонът ZTE Open C Firefox OS е наличен за покупка в Ebay за 99 долара


Голяма част от световните медии, потребители и критици на мобилни устройства , очакваха с нетърпение достойна алтернатива на 3-те големи и най-разпространените операционни системи в света на мобилните телефони. Това са Android, iOS и Windows Mobile. Чакането приключи, а различната операционна система е тук. Това е смартфон, който разполага с нея. Той е първият екземпляр, който е оборудван с последната версия на Firefox OS (FFOS). Мобилното устройство е налично за покупка ексклузивно в eBay само за 99 долара. То е отключено за всички оператори и не е обвързано с никакви договори и карти.

Firefox за първи път обявиха операционната си система за мобилни устройства през 2013 година. Те още в началото сформираха екип с ZTE, за да докарат HTML-5 базираната система до смартфон средите. Това става за първи път чрез гореспоменатия ZTE Open. Open C ще разполага с последната обновена версия на Firefox OS. При нея се въвеждат така популярната поддръжка на две SIM карти, контрол на музиката посредством началния екрана, подобрена е и системата за кратки съобщения, както и Bluetooth и организационните опции и инструменти.

Операционната система на фондацията Mozilla ще се усеща като много подобна на Android и iOS, ако доскоро сте имали такъв телефон. Тя разполага с подобно разположение на приложенията, като главната разлика е, че тази платформа поддържа HTML 5. HTML 5, въпреки нуждата от още развитие и това, че още е много млад и не толкова популярен, бива въвеждан в много уебсайтове в Интернет. Много от уебсайтовете вече могат да бъдат закачвани на телефона в като отделно приложение.

По-рано през тази година имахме възможност да се занимаем малко с телефона, и бяхме много очаровани от универсалната му функция за търсене. Това автоматично изкарва резултати за файлове и данни от телефона ви, приложенията ви за Интернет, както и в пазара за мобилни приложения на Firefox, след написването на нужната дума или израз. Дисплеят е с размер от 4 инча и разполага с не толкова мощен двуядрен 1,2 GHz Qualcomm процесор с две ядра.. Паметта също не е много – само 512 мегабайта, но за сметка на това операционната система е изключително лека и не натоварва хардуера. Тя е изработена така, че да работи добре и с висока производителност, без да изисква безбожно скъпи части.

Задната камера на Open C е 3 мегапиксела. Батерията му е с капацитет от 1400 mAh, a това изглежда доста недостатъчно при сравнение с батериите на телефони от Samsung и HTC. Те биват оборудвани с батерии с капацитет от поне 2000 милиампер часа, но тази операционна система, която е доста лека, няма да има нужда от толкова много енергия. Издръжливостта на е едно от най-големите и качества.

Батерията на Samsung Galaxy S5 е с капацитет от 2800 mAh и издържа малко под 10 час на нашия тест на батерията. Ако трябва да сме точни, резултатът бе 9 часа и 42 минути. Другият топ телефон за сега е HTC One M8. На теста, неговата батерия издържа с десет минути повече или 9 часа и 52 минути. Ще трябва да изчакаме за пълното интервю на Open C. Тогава ще направим нужните измервания, но предполагаме, че няма да има драстични разлики, ако архитектурата на FFOS наистина е толкова добра.

Според данните на ZTE, Open се е разпродал само за 3 дена след пускането си през тази година. Определено нямаме търпение да поработим малко с Firefox OS телефон, за да видим как се представя.

 Коментари за Смартфонът ZTE Open C Firefox OS е наличен за покупка в Ebay за 99 долара

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм