Големият проблем на Apple: Една трета от смартфоните сега с по-големи от 5 инча екрани


18 май 2014 22:25

 

Наречете го бум на фаблетите. Огромните мобилни телефони, които могат да визуализират всичко и изглеждат много добре. Ново проучване индикира, че повече от една трета от всички мобилни телефони продадени в целия свят разполагат с екрани, които са 5 инча или по големи. Корейският мобилен гигант Samsung е създател на почти половината от тези устройства. Този пазарен сегмент се разраства със всяка една секунда, време е Apple да се намеси по-настоятелно със своя нов и по-голям iPhone 6. Дали той ще е достатъчни голям? Това ще стигне ли на американците да вземат малко въздух в битката си с конкуренцията?

Според аналитици от фирмата Canalys, умните телефони, които са с размер на екрана от 5 или повече инча са увеличили дяла си с огромните 369 процента по време на първото тримесечие на тази година в сравнение с 2013 година. По общо казано, тези телефони вече заемат повече от една трета от доставките на мобилни телефони. Процентът на големите телефони в Азия е още по-голям. В азиатския пасифик те имат дял от 43 процента.

 

Според различни доклади е доста вероятно, даже почти сигурно, че iPhone 6 ще може да бъде купен в два различни варианта. Тяхната разлика ще е единствено размера им. Двата възможни размера ще са 4,7 и 5,5 инча. Много от хората, които наблюдават какво се случва в индустрията казват, че супер-големият телефон на Apple, може да бъде отложен до месец Септември. Това може да даде още малко време на другите конкуренти, които също правят фаблети. Производители като Samsung, HTC, Lenovo, Huawei, LG и Sony също може да излязат с нещо ново, което да яхне вълната в този кръг на мисли.

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Куук, съобщи, че компанията му няма да прави по-големи телефони, освен ако производството им няма да гарантира поне толкова добри дисплей. Той не иска качеството на картината да бъде компрометирано. Ето и част от неговите думи пред The Wall Street Journal през месец Февруари.

 

apple-5-inch

 

Това, което можем да споделим е, че докато технологията не е готова, ние не искаме да пресичаме линията. Искаме да дадем на клиентите си всички както трябва във всички аспекти. Не само размера, но и резолюцията, качеството на картината, контрастът и т.н. На телефона трябва да може да се разчита.”

В страни от факта, че iPhone 5s и 5c биват измерени до само 4 инча, Apple преминаха много огромно и впечатляващо число на продажби. През второто тримесечие те регистрираха число от 43,7 милиона. Това е покачване от 6,1 милиона спрямо 37,4 милиона бройки през същия период на миналата година. Стигането на iPhone до China Mobile бе една от важните съставки за този огромен растеж, но Apple ще трябва да се придържат към това, което искат потребителите от телефона. Чисто и просто, техният апетит за по-големи дисплеи расте и расте.

Samsung имат определени облаги, които получиха благодарение на големия им напредък на пазара на смартфони по света, тъй като към момента те държат около 31 процента от всички продажби на пазара, това е почти двойно, само един процент не стига, за да се удвоят 16-те процента на Apple. Ако се справят добре с организацията, пускането на по-големия телефон може да скъси разликата доста, но голямо значение има и дали 4,7-инчовият телефон ще успее да отнеме някоя и друга продажба от сегашните конкуренти, 5,1-инчовият Samsung Galaxy S6 и 5,7-инчовият Galaxy Note 3. Определено ще имаме нужда от влиянието на 5,5-инча, които ще кажат своята дума. Само те могат да наклонят везните в полза на Apple.

 Коментари за Големият проблем на Apple: Една трета от смартфоните сега с по-големи от 5 инча екрани

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм