PiPhone е смартфон от типа „Направи си Сам“


08 май 2014 15:35

 

Къстъмизацията на един смартфон става все по-популярна и по-популярна сред потребителите. Няколко телефона дори излязоха с програма за персонализация директно от производителя, но това важи само ако се намирате в САЩ. С всяка изминала минута се появяват най-различни и нови начини, за това  как да изглежда и работи вашият телефон.

Сега ще Ви представим едно устройство, което е на път да стане едно от най-уникалните устройства  на пазара към този момент. В него ще можете да вградите каквото пожелаете, да го направите да изглежда както искате или пък да имате само това, което искате, без нищо, от което нямате нужда. Това е устройство се нарича PiPhone. Може би единствения му недостатък, е че за да работите с него ще трябва да имате малко или много познания по програмиране. Това доста намаля кръга  на  потенциалните потребители, но все пак остава една от най-интригуващите новини на пазара за мобилни телефони.

 

PiPhone

 

Създател на този смартфон е ирландския инженер Дейв Хънт. Той е голям фен на микро компютърът Raspberry-Pi, като PiPhone е базиран изцяло на него и функционира като самостоятелен тъчскрийн смартфон, който не отстъпва по нищо от телефоните на големите производители.
Друго нещо, което е атрактивно, освен персонализацията, е че телефона е „зелен“ и ориентиран към опазването на природата. Устройството е направено от смесица на различни рециклирани боклуци, както и основни материали, които могат да бъдат намерени във много магазин, във всеки един град, във всяка една страна. Това е един доста глобален проект, който при правилно развитие може да промени живота на много хора. Точната цена за изработка на PiPhone е 158 долара. Това включва абсолютно всички компоненти и консумативи. Дисплеят, с който ще разполага устройството е с резолюция от 320 на 420 пиксела, a батерията ще е с капацитет от 2500 mAh. Може би в стартовия пакет ще е включена и предплатена SIM карта, за да можете да започнете работа с телефона на момента. В началното си състояние телефона може да извършва единствено обаждания. Останалите функции, които искате той да включва ще трябва да програмирате сами. Това е интересно нали? Мечтата на всеки един, който разбира и се занимава в сферата на технологиите.
Според официалният уебсайт на Raspberry Pi, това е компютър, който е с размера на една кредитна карта. Обичайната му употреба е той да е свързан в някой монитор или телевизор. Главното му предназначение е да научи потребителите от всички възрасти и прослойки да се научат на основни техники в програмирането. Устройството без проблем се справя с ежедневните компютърни задачи като гледане на видео и създаване на документи. PiPhone с няколко по-прости думи е въпросния мини-компютър с един тъчскрийн екран върху него.

PiPhone бе показан като прототип от самия Хънт в демонстрационно видео. Устройството изглежда много далеч от завършване, а създателя не даде информация относно това дали скоро ще можем да си закупим телефона. Ако това наистина стане всички програмисти, а и не само те, ще намерят любовта на живота си олицетворена в мобилно устройствоКоментари за PiPhone е смартфон от типа „Направи си Сам“

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм