Samsung Galaxy K Zoom e s 20MP камера и Selfie аларма


08 май 2014 15:05

 

 Камерата на новия Samsung Galaxy S5 е 16-MP, a смятате ли, че това не е достатъчно за вас? Отправете погледите си към Galaxy K Zoom. Това е смартфон фокусиран основно към камерата си. Дизайнът му е направен така, че та изглежда като фото устройство. Камерата  на K Zoom  е 20,7-мегапикселова, процесора е 6-ядрен Ексинос, а зумът на камерата е 10-кратен оптичен.  


Нов Оптичен Зуум


Samsung казват, че Galaxy K Zoom не е продължение на миналогодишния телефон  Galaxy S4 Zoom, но до някаква степен улавя дизайна на Galaxy S5 отпред, а отзад е разположена страхотна камера. Харесваме лещите, които работят интерактивно. Приближаването не става с бутон, а с двата пръста върху екрана. Лещата е сглобена от 9 елемента. Целия механизъм е изпипан и работи страхотно.  


Дизайн


Когато е затворен Galaxy K Zoom е с размери от 5.4 x x 2.8 x .65 инча.Това определено е по-тънко от по-ранния телефон – S4 Zoom, но все още е по-голям от обикновения смартфон. Galaxy S5 е както по-лек, така е и по-тънък.
Една от позитивните страни на K Zoom е, че е завършен доста меко. Телефонът е лесен за захващане когато снимате. Устройството ще е налично в черен и бял цвят.

 

 


Спецификации


Galaxy K Zoom не разполага с най-добрият дисплей на Samsung, но е с размер от 4,8 инча, резолюцията му е 720p и е изработен по Super AMOLED технологията. Цветовете изглеждат богати, но за да се насладите на снимките си в по-голяма резолюция ще трябва да ги гледате на таблет или лаптоп, или на някакво друго устройство  с по-качествен екран.  

 

spec


По отношение на мощността, ще разполагате с 6-ядрен Samsung Exynos процесор, който се състои от един 4-ядрен 1,3-гигахерцов процесор и един 2-ядрен 1,7-гигахерцов процесор, който се комбинира с 2 GB оперативна памет. K Zoom разполага със само 8 гигабайта място за съхранение поначало, но може да я разширите  посредством слот за micro SD карта памет с капацитет от до 64 гигабайта.
Батерията е с капацитет от 2430 mAh и осигурява нужната мощност. По-голяма е от тази на S4 Zoom със 100 милиампера, но е и по-малка с почти 400 mAh от тази на Galaxy S5. Надяваме се процесора да е програмиран интелигентно, за да решава кога наистина е нужно да се включват четирите ядра и кога ще са достатъчни само две.  


Опции на камерата


Камерата на K Zoom изглежда доста надеждна и предлага оптична стабилизация на изображението, за да се намали размазването. Светкавицата е ксенонова и е много ярка. Фото ентусиастите ще харесат възможността да се контролират отделно Auto Focus и Auto Exposure опциите, като просто трябва да местите кутия, която селектира част от снимката, за да разделите двата елемента и да нагласите различните параметри преди да заснемете.

 

K Zoom

 

Още по-впечатляваща е функцията за проследяване на обекти. Тя позволява да се идентифицира обект или субект, в който камерата да седи „заключена“ докато той се движи. K Zoom заснема и видео във FullHD резолюция със страхотните 60 кадъра в секунда.


Pro Suggest режим


Нов Pro Suggest режим на камерата наистина оптимизира процесорната мощ на телефона. Камерата анализира на живо и представя 5 оптимални настройки преди да заснемете снимката. Например, ако сте близо до даден обект, ще видите няколко макро настройки, за да изберете палитрата за правилната ситуация. За тези, които искат да снимат доста креативно, има възможност да се създадат различни режими, които да се споделят с останалите посредством Интернет.  

 

Pro Sugges


Selfie аларма. Наистина?


Ето какъв е случая. Сто процента се чудите каква е тази аларма още от заглавието. За съжаление тук става нещо от типа на това, че решението на даден проблем е толкова сложно, че по-добре да не се занимаваме. Въпросната Селфи аларма на Galaxy K Zoom, който позволява да използвате 20,7-мегапикселовата камера за най-добрите възможни снимки на себе си.

 

K Zoom Selfiq

 

Това е яко, но за да работи това нещо както трябва, първо ще има нужда от отбелязване на кутия на екрана, да я завлачите до позицията, в която искате да обърнете камерата. След това трябва да се опитате да нагласите камерата така, че да съвпадне с това, което сте избрали. Когато сте на правилното място ще чуете серия от бипвания.

 

Заключение


Samsung определено позиционират K Zoom като партньор на Galaxy S5. Тук ще имате нова по-добра камера и истински оптичен зуум. От друга страна тялото на телефона, което побира всички тези съкровища е сравнително малко. Изглежда, че дори в Америка може да бъде предлаган от само 1 оператор. Това ни навява на мисълта, че това няма да е най-желаният телефон за купувачите, като основно ще бъде предназначен за ценители.
Всъщност, като се замислите от Нокиа регистрираха немалък успех със своя камерофон от Lumia серията, и ако това се съчетае с правилната цена, може би K Zoom ще е директен конкурент в този клас.

 Коментари за Samsung Galaxy K Zoom e s 20MP камера и Selfie аларма

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм