Какво да изключим и да включим на Samsung Galaxy S5


07 май 2014 22:40

 

Това е един от най-напредналите телефони създавани някога. Той разполага с набор от приложения, които ще ви помогнат много в споделянето, мултитаскинга, заснемането и какво ли още не. Все пак много от важните опции са изключени по подразбиране докато пък други ненужни глупости са пуснати. В следващия материал ще ви помогнем да откриете 5 опции, които трябва да са пуснати и 5, които трябва да са изключени.


Изключете звуците при докосване и отключване


Когато включите Galaxy S5 за пръв път и започнете да навигирате из интерфейса, да кликате по иконите и т.н, ще чуете един дразнещ звук. Ако отключите телефона ще чуете още един такъв. Докато при първите няколко пъти тези „мелодийки“ са забавни и сладки, то след това ви идва да си счупите телефона, защото са адски дразнещи. Особено когато трябва дискретно да погледнете телефона си, по-добре тези звуци да са изключени.


Включете персонализираните предложения на клавиатурата


Samsung Galaxy S5 разполага с една от най-добрите виртуални клавиатури налични на смартфон, но за да се възползвате от всичките предимства на този метод за въвеждане трябва да направите няколко подобрения. Клавиатурата предлага думи докато пишете, но работи много по-добре, ако позволите на софтуера да анализира начина ви на писане от писмата ви в Gmail, постовете ви във Фейсбук и Туитър. Когато тази функция е пусната, следващия път когато напишете „Game of” ще се появи предложение за “Thrones”, тъй като сте употребявали израза много пъти във вашите акаунти.  
По подразбиране, Galaxy S5 идва с включена вибрация на клавиатурата. Това ви доставя усещане за точност при писане, но по начало нивото на вибрация е слаба. Може да усилите интензитета на тези вибрации, ако имате нужда от това.


Премахнете ненужните неща


Доста е вероятно, доставчика ви на мобилни услуги да е заредил телефона ви с неща, от които нямате нужда. Някои от тези приложения предлага услугите на оператора срещу определено заплащане. В някои страни се срещат дори предложения за скъп навигационен софтуер, който не става за нищо. Дори безплатният Google Maps върши по-добра работа. Някой от нещата може да са донякъде полезни, но преди всички трябва да знаете, че със сигурност имат по-добра и безплатна алтернатива. Много от тези приложения работят на заден план и изстискват работната памет на телефона ви, дори когато дори не сте си помисляли да ги използвате.
Всички тези приложения замърсяват системата ви. Правят по-трудно навигирането из приложенията. За радост, Samsung са се погрижили за това и е налична опция за лесно премахване на нежелани софтуер. Технически, те не се изтриват от телефона, но биват скрити, така че да не използват от системните ви ресурси без да го позволите.


Разрешете отдалечен контрол на Лок Скрийна и Чекмеджето за Известия.


Благодарение на вградения инфрачервен порт и Smart Remote приложението, Samsung Galaxy S5 може да бъде универсално дистанционно, за да сменяте каналите на вашия телевизор, да контролирате сет топ бокса си или пък да сменяте песните на стерео уредбата си. Като вземем в предвид колко често ни се налага да се протягаме към дистанционното, то определено няма нужда всеки път да отваряме специализираното приложение, за да усилим звука на домашното кино. За радост има възможност това да се избегне, ако пуснете няколко настройки, които ще изкарат миниатюрна версия на приложението. И то на място, което ще е винаги достъпно за вас – на лок скрийна или пък в чекмеджето за известията. Там, на едно докосване разстояние са бутоните за смяна на каналите, увеличаване/намаляване на звука и включване/изключване на устройствата.


Увеличете времето за изключване на екрана. Изключете Smart Stay.


По начало дисплея на S5 се изключва доста бързо. Ако четете нещо в Интернет или в някой и-мейл, то ако не натискате активно по екрана, той ще изгасне, телефона ще заспи и ще се заключи без да искате това. Samsung влага допълнителна функция, която се нарича Smart Stay, която използва уеб камерата, за да разбере дали гледате в екрана. Все пак, това нещо изразходва изключително много системни ресурси докато ви гледа през камерата. Вместо това, просто настроите дисплея да се изключва след 3 или повече минути и сте готови.


Включете Multi Window режима


5,1-инчовият екран на Galaxy S5 е с Full HD резолюция и е достатъчно голям и готин, за да показва повече от едно нещо едновременно. Като приемем, че имате възможност за режим на няколко прозореца, то нещата се изясняват. При включването му ще имате възможност да виждате на екрана си две различни приложения на един път. Дори можете да прехвърляте разни неща помежду им. Представете си влаченето на снимка от галерията в съобщението, което изпращате от мейла си. Или пък гледане на видео в YouTube докато си пращате СМС съобщения на някого.


Изключете Анимациите


По подразбиране, всеки път когато отключите телефона си, Galaxy S5 показва специален ефекти, който изглежда като „разпукването“ на редица от цветове или нещо друго толкова сладурско. Всеки път когато отворите приложение или се завърнете на home екрана се появява малка анимация, която изглежда като отваряне и затваряне на приложение. Тези анимации изглеждат добре, но отнемат нужно време при работа с телефона.


Включете NFC


Както при всеки друг Андроид Телефон, Galaxy S5 разполага NFC (Near Field Communications) чип, който позволява на потребителите да правят мобилни разплащания, да свързват устройства по между си или пък да споделят файлове. Дори можете да си закупите ключалка за вашия дом, която да работи чрез NFC технологията. Предимствата са очевадни и, за да се възползвате от тях трябва да се уверите дали опцията е включена, тъй като при доста от телефоните опцията незнайно защо е изключена.


Премахнете възможността Home бутонът да пуска S Voice

 
Щом разопаковате и извадите телефона от кутията му, Home бутонът на Galaxy S5 ще включва Samsung S Voice асистента, щом натиснете бързо два пъти. Дори, ако никога не сте използвали този пряк път, телефонът понякога влага малко закъснение между двете натискане и всеки път, когато работите с Home бутонът, има вероятност телефона да отчете двоен клик.


Разрешете AirView


Както и при предшественика Galaxy S4, Samsung Galaxy S5 разполага с доста добра функция наречена AirView, която позволява да получим допълнителна информация за някои обекти, когато поставим пръст над тях върху екрана. Чрез Air View, когато прокарате пръст през съобщенията във входящата си кутия ще видите превю на съобщението преди да сте го отворили. Същото движение върху ден от календара ще покаже всички напомняния за деня. Ако задържите пръст върху снимка в галерията, това ще я изтрие. В никоя от произведените бройки, опцията не е включена по подразбиране.

 







Коментари за Какво да изключим и да включим на Samsung Galaxy S5

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм