Отношенията на HTC и Microsoft остават същите и след придобиването на Nokia


29 април 2014 21:00
 

Представител на компанията HTC каза в Петък, че производителя не е сменил и няма да смени позицията си спрямо Майкрософт след като те направиха мулти-милиардна сделка с Nokia. Финландците вече са с нов собственик, а официално прехвърлянето приключи в деня на изявлението – Петък.

С придобиването, Microsoft сам по себе си стана най-големият производител на Windows Phone мобилни устройства. Те ще продават достатъчно хардуер и ще го произвеждат сами, за да се изправят срещу конкуренти от ранга на HTC и Samsung. Въпреки това, изявлението направено от HTC не показа никакво притеснение. Може би между двете компании има някакви уговорки.

 

 

“Позицията ни си остава същата: Microsoft все още са важен партньор за нас. Уважаваме тяхното приятелство. Не желаем да посрещнем никакви промени по отношение на връзките ни.“ Говорителят на HTC беше категоричен в e-mail съобщение относно сделката. Представителството на Samsung все още не се е включило от своя страна, но заявки за изявление в пресата са направени.

Сделката, която по начало прави оборот от 7,2 милиарда долара, ще донесе 25, 000 нови работни места, както и линията телефони от серията Lumia под крилото на гигантите Microsoft. Стефан Елоп, който е бивш работник в Майкрософт, и бивш изпълнителен директор на Nokia ще оглави разширеното подразделение за бизнес устройства. В това подразделение ще са включени Lumia телефоните, както споменахме, таблетите от същата серия, Surface серията от таблети, както и всички Xbox продукти.

Според данни на изследователската агенция Нийлсен, Windows Phone представлява 3 процента от пазарния дял на продадените смартфони в Съединените Американски Щати. До сега Nokia (вече Microsoft) бе заела 2 процента от целия пазар, или по-общо казано две трети от всички продадени Windows Phone устройства в Америка.Windows телефоните на HTC притежават едва 0,4 процента от щатския пазар, докато Samsung с техния Windows Phone телефон са завоювали 0,3 процента от продажбите.

Microsoft въведоха малко облекчения, за да позволят на по-малките партньори по отношения на хардуера да развиват Windows платформата на различни телефони и таблети. Това стана след като те ликвидираха всички лицензни такси по отношения на машинките, който са с по-малък размер. Ако трябва да сме по-точни, всички устройства по-малки от 9 инча. Много от аналитиците в тези среди, както и странични хора се чудят дали HTC и Samsung ще продължат да поддържат продуктите си и да изкарват нови, които да вървят с мобилната операционна система на Windows. Сделката е затворена на скоро, нека изчакаме да мине малко време и ще си проличи как ще се преразпредели пазара. Въпреки, че последният флагман на HTC (M8) е оборудван с Android, то в тяхно лице най-вероятно Windows Phone екосистемата ще вижда хардуерен партньор за доста време напред.

 Коментари за Отношенията на HTC и Microsoft остават същите и след придобиването на Nokia

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм