Samsung ще пусне на пазара първите си Tizen телефони през втората четвъртина на тази година


 19 април 2014 23:00

 

 Новият флагман на компанията, Samsung Galaxy S5, тъкмо излезе на пазара за мобилни устройства, но корейците не спират да работят. Те дори вече се подготвят за пускането на два нови смартфона, които няма да бъдат захранвани от операционната система на Google – Android. Производителя обяви, че в момента планира пускането на първите устройства, които ще са базирани на собствената им операционна система, която е наречена Tizen. Това е платформа, която би трябвало да им донесе около 15 процента от продажбите. За сега това са прогнозите.  

 

Юн Хан-кил, който е старши вицепрезидент на отбора за продуктови стратегии на Самсунг, направи интервю пред Ройтерс. В него той сподели, че първият мобилен телефон, управляван от тази платформа ще е от висок клас, а вторият модел ще се настани в средната класа. Той е направен така, че да е достъпен за повече хора и да е този, който ще се продава в по-големи количества.
Получихме представа за това как ще изглежда последната версия на Tizen OS по време на Мобилния Световен Конгрес в Барселона. Софтуерът доставя доста удобства допълван от интерфейсът на Samsung – TouchWiz, който досега е бил главно на върха на Android устройствата. Това включва всички джаджи на home екрана и прозорецът за известия. Потребителите, които и в момента ползват телефон на Samsung, определено ще се чувстват като у дома си.
Не е тайна, че Samsung иска лека полека да се освободи от огромното влияние на Google. И още по-специално когато и двете компании ще се съревновават един срещу друг на пазара за мобилни, интерактивни аксесоари. Например новите умни часовници Gear 2 и Gear Neo са захранвани именно от Tizen, без значение, че корейската компания ще прави и часовници, които ще са поддържани от собствената система на Google. И дори те също ще се появят през тази година.
Директорът на Samsung, също каза, че иска Gear Часовниците да работят с всички Android смартфони, което ще е една голяма промяна в стратегията на компанията. За сега, устройствата могат да се синхронизират само със собствените телефони на компанията.
По отношение на Galaxy S5, Юн твърди, че по продажби побеждава миналогодишния Galaxy S4. Компанията е вложила много сили и работа, за да изглади всички функции и приложения.Коментари за Samsung ще пусне на пазара първите си Tizen телефони през втората четвъртина на тази година

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм