Добрите и лошите страни на Samsung Galaxy S5 според световните медии


12 април 2014 20:25

 

 Дали си струва цялото внимание, което е насочено към Galaxy S5. Готините нови опции като четец на отпечатъци, монитор за сърдечния ритъм, високо-скоростна камера и т.н. Новият флагман на Samsung продължава да върви крачка по крачка напред. Първите хора, които направиха ревюта в Интернет пространството са очаровани от водоустойчивия корпус на телефона.  
Все пак, както и да го погледнем на пазара за Android телефони, S5 ще срещне много конкуренти. Най-големият е HTC One M8. Можем да добавим и, че не малко хора намират монитора за сърдечен ритъм и четеца за пръстови отпечатъци за доста противоречиви. Дали Samsung Galaxy S5 ще удари десетката, както предшествениците си? Ето обобщение на мненията на някои от по-известните критици. А много скоро очаквайте и цялостно ревю на телефона.

 

 

Джофри Фоулър, The Wall Street Journal

 

Добрите и лошите страни на Samsung Galaxy S5 според световните медии

 

 Добри страни: “Galaxy S5 разполага с водоустойчив екстериор, който успя да оцелее при гмуркане в чаша маргарита, цопване в тоалетната и нощно къпане в купа с ягодово желе (Да, опитах и това!)”


Galaxy S5 е по-лесен за употреба от S4. Samsung са се справили с един голям списък от объркващи и абсурдни неща, които присъстваха в четворката. Неща като “air gesture”, чиято цел е да позволи управлението на телефон чрез жестове, без той да бъде докосван. Освен това вече няма и предварително инсталирани приложение, които са ненужни. Едно такова например е Samsung Hub, което представлява просто магазин за музика и видео, който всеки може да свали свободно. ”


Лоши страни: “Сензорът за сърдечен ритъм е едно от нещата, които Samsung рекламират като нещо много иноватино. За съжаление то проработи само в отрязъка  от времето, в което го тествах. Понякога се получаваха данни, които бяха напълно абсурдни и неверни.“

 


 Джесика Далкърт, CNET

 

Добрите и лошите страни на Samsung Galaxy S5 според световните медии

 

Добрите страни: “Харесвам, че този път Samsung са поработили върху опростяването на работата с камерата. Определено обаче фаворит в телефона са инструментите за редакция на снимките, които този път са изключително подобрени. Не само, че тези инструменти, които съществуваха и преди са ъпгрейднати, но и има редица нови такива. Това включва преоразмеряване на снимки, изчистване на портрети, декориране на снимки, а дори може да анотирате снимките си.


Ако производителността е най-важна за вас, то Galaxy S5 е един груб и много бърз демон.

Лоши Страни: “Бих пропуснала Galaxy S5, ако харесвах телефона ми да бъде покрит с метал, ако нямам нужда от всички опции на света или пък, ако просто искам да ползвам по-чиста и лека версия на Android. ”
 

 

Гарет Бийвис, TechRadar

 

 

Добрите страни:  “Екранът на Samsung Galaxy S5 е един от най-добрите на пазара. Определено това е най-доброто нещо в телефона.”
“Тук мога просто да добавя , че батерията издържа доста дълго и определено Samsung Galaxy S5 няма нужда от постоянна връзка със зарядното устройство.”

Лошите страни: “Като оставим настрана това, че най-вероятно този телефон ще се продаде в рекорден размер бройки, определено не мога да си обясня защо това е поредният смартфон, който е опакован в пластмаса.“
“Не съм много впечатлен от бързината на телефона, камерата също не е кой знае какво. Пробвах няколко и игри и не е като да не забелязах лагване тук и там. Отварянето на галерията винаги е било нещо, което съм следял от близо. Тук също има върху какво да се работи.

 


Хари МакКракън, Time

 

Добрите и лошите страни на Samsung Galaxy S5 според световните медии

 

Добрите страни:  “Повечето от новите неща в S5 не са толкова иновативни, но определено е вложено доста усилие да се вкарат неща, които ще са полезни на бъдещия потребител. Приложението за Физическото състояние се достига с няколко клика, дисплея и камерата са страхотни, а животът на батерията е достатъчно дълъг.“
“Харесвам новия Ultra Power Saving Mode, към който може да превключите при спешен случай, ако няма как да заредите батерията си веднага, а тя е под 10 процента.”

Лошите страни: “За съжаление скенерът за пръстови отпечатъци не е направен добре както Touch ID. Трябва да провлачите някой от пръстите си през целия Home бутон прецизно и по перфектна вертикална линия. Ако го направите внимателно със сигурност телефонът ви ще разпознае отпечатъка ви, но запомнете, че не винаги става от първия път.”
 

 

Едуард Ц. Баиг, USA Today

 

 

Добрите страни: “S5 има радващ окото 5.1-инчов Super Amoled 1080p дисплей, който може да се адаптира към светлинната обстановка.”
“Последния флагман на Корейците определено бие всички конкуренти по отношение на здравето и формата на потребителя. Това преживяване може да се подобри, чрез редица аксесоари от серията Gear Fit.”
 

Лошите страни: “Имах тоста проблеми с телефона, който ми предоставиха Samsung. При тестовете на скенера за отпечатъци само 30% от опитите ми бяха успешни“
HTC още води класацията със своята озвучителна система срещу външните стерео колони на Galaxy.”
 

 

Заключение


Според ранните ревюта на телефона, Samsung Galaxy S5 се оформя като един бърз и надежден наследник на S4, който събира много нови опции в себе си, без да се прекалява. Все пак, много от хората, които го пробваха имат проблеми с четеца на отпечатъци и монитора за сърдечен ритъм, като и двете са нови за семейството на Galaxy. Определено има нужда от няколко ъпдейта на функционалностите.
Galaxy S5 официално излиза на пазара на 11 април. Наличните цветове са черен, бял, златен и електриково син.Коментари за Добрите и лошите страни на Samsung Galaxy S5 според световните медии

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм