ZTE Grand S II може да е първия смартфон с 4GB RAM


29 март 2014 19:50

 Към този момент ,  едни от най-любимите ни и най-добрите  смартфони, които се въртят на пазара са с най-много 3 GB оперативна памет. И наистина, като оставим настрана няколко наистина high-end телефони с Android, които разполагат с това количество памет, то преминаването от 2GB към 3 GB става  доста бавно.  Когато смартфоните повечето бяха с 1GB RAM преминаването към 2GB беше в пъти по-бързо, като това стана дори светкавично. Дали това е така, защото все още нямаме нужда от толкова много  оперативна памет?  Скоро ще се случи нещо, което може би ще докаже точно обратно, а именно, че прогреса няма как да бъде спрян при технологиите. Телефон, който ще притежава 4GB RAM, може би съвсем скоро ще е на лице по магазините в цял свят.

 

ZTE Grand S II 4GB RAM


Говори се за възможността да видим 4 GB RAM в телефон още още от миналата година, но  на първо време беше ясно, че "чиповете са налице и е само въпрос на време някой производител да ги произведе  за собствени нужди". Много скоро обаче заговорихме и за конкретни модели, които вероятно ще бъдат облагодетелствани от това нещо. В частност ставаше на въпрос за Samsung Galaxy S5, той бе в центъра на слуховете за напредъка по отношение на оперативната памет, но за съжаление, от тези слухове не излезе нищо конкретно и чак сега започваме да чуваме от тук и от там, че компанията ZTE може да е първата, която ще позволи на смартфон с 4GB да стане реалност, а въпросния проект може да е  новата версия на ZTE Grand S II.


Когато новия Grand S II бе видян в цялата си светлина на CES 2014, той бе оборудван с 2 Гигабайта оперативна памет. Телефона наскоро отново се появи в  дата базата  TENAA в Китай и записа потвърждава, че телефона ще  получи 4GB RAM.  
Дали това обстоятелство може да се изтълкува като грешка? Възможно е, но имайте в предвид, че това все пак е китайската версия на FCC, и ние можем да очакваме само официална документация, която е минала по  каналния ред. Ако това наистина се окаже вярно, ние не очакваме да видим чак толкова модели, които да имат в себе си 4GB RAM, тъй като, както споменахме и по-горе, телефоните с 3 Гигабайта все още са голяма рядкост. Повечето от флагманите в днешно време се справят отлично и с традиционните 2 Гигабайта памет.Коментари за ZTE Grand S II може да е първия смартфон с 4GB RAM

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм