5 начина да освободите място на вашия iPhone


24 март 2014 14:20

 Правене на снимки, пробване на нови приложения и теглене на музика за iPhone-а ви, предоставят много  часове за забавление, но това си има цена. Телефона ви остава без свободно място. Все пак, с правилна употреба на клоуд услуги, както и малко усилия от наша страна може да ви осигурят достатъчно място за нещата, които са наистина нужни.

 


Изтрийте съобщенията си

 

изтриване на съобщения на iPhone


 Докато музиката, видеото и снимките са едни от явните виновници за липса на памет, то текстовите съобщения са някак си скрити, но при невнимание могат да отнемат няколко стотици мегабайта от телефона ви. Това е абсолютна истина, ако изпращаме и получаваме много MMS съобщение с снимки или видео. Текстовите съобщения могат лесно да се изрият от приложението Massages. Определено ви съветваме да премахнете ненужните такива.


 

Направете бекъп на снимките и видеото си и ги премахнете от телефона

 

бекъп на iPhone


 Трудно е да се въздържим от заснемане на любимите си моменти на снимки или видео, но, ако започнем да прекаляваме за нула време ще стопим паметта си. За радост има няколко мерки, които да ви помогнат да свалите снимките и видео клиповете си в облака( iCloud), така те няма да има нужда да стоят на телефона ви и да запълват паметта му и в същото време ще са на няколко клика разстояние.
Apple предлага собствена услуга за съхранение на файлове наречена iCloud, която предоставя 5 гигабайта безплатно място. Има голям набор и от услуги от трети лица за iPhone като Dropbox и Google Drive, които предоставят съответно 2 и 15 гигабайта свободно място. Тези програми могат автоматично да правят бекъп на снимките ви към облака, когато сте свързан чрез Wi-Fi, може да го направите и през 4G, ако желаете.

 


Изтрийте музиката си и използвайте iTunes като Cloud услуга

 

iTunes Cloid iPhone


Ако сте собственик на iPhone то има големи шансове да го използвате като MP3 плеър. Все пак, ако сте от хората, които си поддържат цяла музикална библиотека, то най-вероятно няма да ви стигнат фабричните 8,16 или 32 гигабайта. Решението, което ще ви предложим е точно за вас, то се нарича iTunes и е перфектно интегрирано в облака на Apple.
Докато се онлайн, iTunes песните, които притежавате ще могат да бъдат възпроизвеждани без да има нужда да се свалят на телефона. Ако iизползвате услугата iTunes Match ще може да слушате и песните от компютъра си. С тези възможности може да изтриете музиката от телефона си като може да запазите само любимите си парчета за времето, в което сте офлайн.

 


Изтрийте ненужните приложения

 

ненужни приложения за iPhone


Сигурно е, че сте редовни потребители на Facebook, Flipboard или Twitter когато сте на крак, но определено имате и приложения, които не сте отваряли повече от 1 или 2 пъти. Някои приложения са само няколко мегабайта, но когато си направите цяла колекция от неизползваеми приложения размерът им ще се окаже доста огромен.
Тук решение е просто, ако не използвате дадено приложение, то просто се отървете от него. Това важи най-много, ако доскоро сте играли някоя HD игра като "Infinity Blade III" или "Dead Space", а сега не ви трябват, обезателно трябва да ги изтриете, защото заемат по няколко гигабайта всяка.

 


Изтрийте съдържанието, което се намира в приложенията ви

 

iPhone


За пример ще ви дадем приложението от сорта на Newsstand, което е само няколко гигабайта, но пълни устройството ви с различни вестници и списания, които разбира се заемат място. Следете колекциите си от файлове в различни приложения от този тип, защото понякога безследно ще изчезват по няколко гигабайта място, тъй като размера на приложението не отразява размера на изтегленото съдържание. Без значение дали имате голяма библиотека от информация в Garageband, много списания в Newsstand или колекция от комикси в ComiXology, то запомнете, че периодично трябва да триете нещата от приложенията си, за да имате достатъчно свободно място.  

 Коментари за 5 начина да освободите място на вашия iPhone

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм