Аксесоари за смартфоните на Samsung ще позволят на слепите да работят по-лесно телефоните си!


 20 март 2014 14:30

Докато всеки един модерен смартфон разполага с опции за навигация, които да помагат на глухонемите и хората с увредено зрение да работят с телефона, от Samsung са решили да минат едно ниво нагоре със серия от уреди,в помощ на нуждаещите се.
Трио от нови технологии за асистенция ще бъде имплементирано в аксесоари за Samsung Galaxy Core Advance смартфона, като те целят само и единствено да са в помощ на потребителите да използват телефона и да се ориентират по лесно в реалния свят. Устройствата са насочени главни към потребители с увредено зрение.


Например Ultrasonic обвивката на Samsung може да открива различни обекти на разстояние до 2 метра в далечината, и съответно да реагира чрез вибрация или гласова команда. Идеята е потребителите да се чувстват по-спокойни в непозната среда, като държат телефона пред себе си, за да може ако изникне обект пред тях, телефона да ги предупреди за опасността.

 

самсунг аксесоари

 Също така Samsung предлага стойка за оптично сканира, за да се разчитат хартиени документи. Върху стойката се намира слот за мушкане на лист хартия, има и място на което да се постави телефона, за да се извърши перфектно сканиране на страницата. След това телефона ще разпознае текста написан върху хартията и ще го изговори ясно и силно, за да го разберете.
И последно, но не и по важност, има идея за Гласови Етикети, които ще помагат на потребителя да разграничава различните нещата. Това ще случва като поставим желан етикет върху нещо и запишем гласова бележка на телефона. Телефона ще разпознае етикета посредством NFC технологията и съответно ще възпроизведе гласовата бележка на висок глас.


Samsung съобщиха, че са стигнали до направата на аксесоарите посредством много проучвания и разговори с хора, които могат да имат полза от устройствата. За момента тези аксесоари ще са налични само и единствено за Samsung Galaxy Core, телефон от среден клас със 4,7-инчов дисплей с резолюция от 800 на 480 пиксела. двуядрен процесор, оперативна памет от 1 гигабайт, камера на задния панел от 5 мегапиксела и предна камера изработена по VGA технологията. Samsung уверяват, че ще разширят аксесоарите си за голяма гама телефони, защото те трябва да са достъпни за всички, които имат нужда от тях.

 Коментари за Аксесоари за смартфоните на Samsung ще позволят на слепите да работят по-лесно телефоните си!

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм