Доклад съобщава, че може би Samsung ще бъде доставчикът на супер А8 чиповете за iPhone


12 март 2014 10:45

Apple и Samsung са големи врагове що се отнася до пазара на смартфони в световен мащаб. Също така доста често ги виждаме да се борят един срещу друг в съда заради някой патент. Все пак, колкото и странно да звучи нищо от това не е причина компаниите да не работят заедно. В този случай партньорството им се основава на производството и доставката на определен тип компоненти. Като оставим настрана първия доклад, който твърдеше че А8 процесора, който ще бъде поставен в iPhone 6 ще бъде произвеждан от TSMC, служител на Samsung твърди, че те също ще произвеждат този чип за Apple.

Източникът явно е решил да запази анонимността си по обясними причини, но ни уверява, че е служител на корейската компания. Той споделя за ZDNet Korea, че компанията, в която работи, ще се заеме с направата на процесорите в фабрика в Остин, Тексас. А8 чипът, който също както по-малкия си брат А7 ще използва 64-битова архитектура, ще се похвали както с четири процесорни ядра, така и с вграден графичен чип. Това ще направи новия iPhone 6 едно от най-бързите мобилни устройства на пазара.

 

iPhone-6-concept

По-ранен доклад от страна на Commercial Times в Тайван каза, че TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) ще обслужва по-голямата част от поръчките на Apple, но новия слух показва, че това няма да е така и на тяхно място ще се намести Samsung.

Все пак не знаем много относно А8 процесора, но най-вероятно ще срещне голяма конкуренция от процесорите, които ще се намират във флагманите на други компания. Например Samsung Galaxy S5 ще използва чип от ново поколение Snapdragon 801, който е четириядрен Крайт 400 с честота на 2,5 GHz на ядро. Процесора обещава много по-голяма производителност на камерата заради повишението на работоспособността, която е с цели 28 процента повече.

Сред другите слухове, които се носят в интернет пространството за iPhone 6, се очаква да бъде оборудва с по-голям дисплей в два различни размера- 4,7 инча и 5,5 или 5,7 инча. Камерата ще е 10 мегапиксела и в нея ще има много подобрения, а корпусът ще е по-тънък с много приятен метален дизайн.Коментари за Доклад съобщава, че може би Samsung ще бъде доставчикът на супер А8 чиповете за iPhone

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм