Samsung патентова „Galaxy Glass”


Новото устройство е близо до това, което очаквахме толкова време

11 март 2014 09:23

 

Може би, хора си мислят, че гиганта Google ще направи откритието на века със своето нововъведение Google Glass, но това май няма да бъде точно така. В момента то се тества от група хора, които очевидно нямат какво друго да направят със своите 1500 долара. Все пак да не се отклоняваме, защото не за това говорим в момента. Бихме били доста притеснени, ако някои седи и говори с нас докато носи нещо такова на главата си. Ние няма да знаем дали случайно, човека срещу нас с това устройство не ни записва, дали не проучва това което казваме или пък всякакви неща, които човек може да прави с тази джаджа върху главата си. Цялата история е малко зловеща, но все пак устройството ни дава много възможности. При Samsung Glass обаче нещата ще са коренно различни, тъй като корейците ще вложат доста в устройството и то ще ни носи доста повече ползи и по-добра визия на самата концепцията. Най-вероятно очилата им ще се присъединят към семейството на Galaxy.

/samsung_galaxy_glass

 

Корейската компания тъкмо патентова името Galaxy Glass. От компанията се очаква да ни предложи нещо повече от просто очила, които да ни дават дисплей, който да използваме на главата си. Идеята, която е заложена в серията е те да прожектират при възможност на дадена повърхност възможностите за ползване. За пример да създава такава виртуалната реалност, която може да направи така, че ръцете ви да изглеждат като клавиатура и чрез тях да можете да пишете без проблем, като използвате палците си, за да натискате различните бутони, които ще бъдат разположени по другите ви пръсти. Освен това всяка една повърхност може да бъде ползвана, не е задължително това да са ръцете ви!

Със сигурност, патентоването на продукта не е гаранция, че ще видим изобретението им някога на бял свят, за сега можем само да се надяваме то да се окаже реално и определено предпочитаме концепцията на Galaxy Glass пред продукта Google Glass. Ние лично го намираме за по функционални от тези на Google. Какво мислите по този въпрос?Коментари за Samsung патентова „Galaxy Glass”

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм