Какво ще бъде хубаво да има новия iPhone 6


10 март 2014 11:00

По-голям дисплей!

 

По-голям екран би направил iPhone 6  по-добро устройство за гледане на филми, сърфиране в интернет и играене на игри.  Също така ще разполагаме с по-голяма клавиатура, която ще допринесе за по-лесно писане.  Като прибавим и това, че Apple ще предоставят приложенията  iWork, iPhoto и iMovie безплатно за потребителите на iOS 7, така че определено ще имаме нужда от малко допълнително пространство, за да се насладим. Очакваме да видим поне  full HD резолюция.  

 


 

 

NFC


Apple направиха виртуалните покупки на приложения и музика през App Store и  iTunes чрез изобретението си, за разчитане на пръстови отпечатъци. Но до сега в нито един модел не намираме поддръжка на NFC, която да улесни още повече мобилните разплащания. Дори в щатите вече 3 от 4-те големи мобилни оператори поддържат тази услуга. Все пак NFC не се ползва единствено за мобилни разплащания. Налични са редица аксесоари като говорители, слушалки и т.н., които улесняват връзката със съвместимите телефони, като тя става само с няколко натискания.

 

 

 

IR Blaster дистанционно

 

Флагмани като Galaxy S4, HTC One и LG G2 разполагат със IR бластери, които позволяват да контролирате телевизора си, като One и S4 разполагат и с програма на предстоящите предавания. Това ще е много добър ход от страна на Apple, особено ако интегрират AppleTV. Очакваме специализирано приложение за iPhone и set-top бокс, който да търси в дата база с предавания на живо и iTunes.

 


 

Водоустойчив корпус

 

Колко хора познавате, които инцидентно са екзекутирали телефона си като са го изпускали в локва или в тоалетната? Колко пъти сте пропускали обаждания от притеснения,че телефона ви ще се счупи, ако го ползвате под дъжда? Производители като Samsung и Sony вече предлагат водоустойчиви устройства и е време Apple да направи същото. Добрата новина е, че са налични и водоустойчиви кейсове за по-старите телефони на компанията, но е по-добре това да е имплементирано в новия iPhone. Ако това стане цялата серия ще се изкачи на по-високо ниво.

 

 


Соларно или безжично зареждане


Немалък брой слухове за iPhone  се появиха заради новите патенти на Apple и такъв е случая с дълго-очаквания iPhone, който ще разполага с панел, който да преобразува слънчевата енергия в електрическа. Друга подсказка за появата на такъв панел е, че Apple скоро пусна обява за работа, че търси инженер със опит в соларната индустрия, и по-специално, някой с опит в технологиите с тънък слой.
В същото време, други устройства използват безжична технология за зареждане, както линията телефони на Nokia – Lumia. Други телефони от този тип са HTC Droid DNA и Google Nexus 4. Много ще се очароваме и ако тази функция бъде имплементирана в устройството.

 

 


По-надеждна изработка

 


През последната година беше проведено проучване, което показа, че американците са похарчили почти 6 милиарда долара заради счупени телефони от 2007 година на сам. Също така стана ясно, че една четвърт от iPhonе телефоните са претърпели счупване на екрана.
Samsung експериментират  с технологии за ударо-устойчиви дисплей. Все пак Apple имат патент в ръкава си, който може да направи телефона им буквално непробиваем. Технологията ще работи на принципа на обвивка, която ще е изработена от сапфир и парче стъкло между обвивката и телефона. Сапфирът е вторият по здравина скъпоценен камък след диаманта. Друг патент гласи, че телефона ще променя сам ориентацията си, така че да не пада на чувствителните си страни, като например дисплея.

 

iphone6

 Коментари за Какво ще бъде хубаво да има новия iPhone 6

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм