Защо е по-добре да си купите Samsung Galaxy S5 вместо Apple iPhone 5S ?


05 март 2014 10:20

Ето и шест причини, който потвърждават това:

 


1. По-голям и по-добър дисплей

 

Във премената, в който телефоните вече имат 5+-инчови дисплей с full HD резолюцията, дисплея на iPhone 5S е с размера от 4 инча и почти архаична резолюция, което е голям минус на модела, въпреки доста доброто цветоусещане, няма как да е по-добър от 5,1-инчовия super AMOLED дисплей с 1080p резолюция на Samsung Galaxy S5. По-големия дисплей гарантира по-добро преживяване докато гледате филм, сърфирате в интернет или пък четете електронна книга. Резолюцията на Samsung Galaxy S5 достига гъстота от 431.9 пиксела на инч, което е едно от най-добрите постижения в момента. Все пак не на последно място е и опцията, че имаме възможност да променяме не само яркостта, но контраста на цветовете и самите цветове, което довършва цялостната картина и тя изглежда съвършено.

 

5s-vs-s5-1

 

2. Много по-надеждна и мощна камера

 

iPhone 5s притежава 8-MP камера, която прави добри снимки с добър контраст и рязкост, както и много реални цветове, но хваща два пъти по-малко детайли от 16-мегапикселовата камера на Galaxy S5, която разполага с HDR сензор, който работи в реално време, като регулира нивата на изложение на различните неща от снимката, докато iPhone 5S може да прави това само за определени снимки, като липсва и поддръжка на тази функцията при видео заснемане.  

 

5s-vs-s5-2

 

Galaxy S5 ви позволява да префокусирате снимките си след тяхното заснемане, като без проблем може да промените фокуса към лицето отзад вместо това, което сте заснели. Има опция за премахване на хора, които са  влезли в кадъра на снимките, без проблем може да ги премахнем. Да не забравяме и Best Face опцията, която избира най-хубавата усмивка от груповата снимка, а като цяло  просто получавате мини фотографско ателие в рамките на телефона си.  

 

3. По-дълъг живот на батерията


Просто тук няма място за сравнение, ако си търсите извинение за пропуснат разговор или нещо от сорта. iPhone 5S  предлага  батерия с капацитет от 1,560 mAh., докато Galaxy S5 предлага батерия с почти двоен капацитет от 2,800 mAh, както и нов енергоспестяващ режим на ползване, ако ви се наложи да изкарате по-дълго време с едно зареждане.

 

 

4. Водоустойчивост


Ако изпуснете случайно iPhone 5s в тоалетната, по-добре пуснете казанчето, защото няма начин да го върнете сред живите. А ако това се случи на Samsung Galaxy S5 ще имате възможност да го извадите до  30 минути, защото може да издържи 30 минути на дълбочина от 1 метър.

 

5s-vs-s5-4

 

5. Повече защита и по-лесно управление
 

Apple получи много добри отзиви за интеграцията на скенера си за пръстови отпечатъци, но Samsung Galaxy S5 довежда нещата до съвсем друго ниво, тъй като е доста по-сигурен от предшественика си. Скенера за пръстови отпечатъци е интегриран в Home бутона, като позволява да поставите допълнителна преграда за защита от непозволено ползване на телефона. Може да свържете пръстовия си отпечатък с PayPal транзакциите си, за да са по-защитени.
Samsung предоставя уникалната среда за управление - KNOX, която разделя бизнес контактите, имейлите и приложенията от личната ви информация на сигурно място.

 

5s-vs-s5-5

 

6. Сензор за пулса и приложение за вашето здраве
 

Без значение дали искате да загубите малко от теглото си или да проверите в каква форма сте, Samsung са се погрижили за вас с монитора на пулса, които е вграден в телефона. Получавате и нова версия на приложението S Health, много детайлен фитнес асистент, който включва педометър, съвети за начина ви на хранене и т.н. И при iPhone 5s това е възможно, но са нужни допълнителни аксесоари и приложения.

 

5s-vs-s5-1-6

 Коментари за Защо е по-добре да си купите Samsung Galaxy S5 вместо Apple iPhone 5S ?

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Михаил :

Nik12, тук става въпрос за Смартфон а не за мобилен телефон. Това, че ти предпочиташ по-малък апарат не е мерило и никой не го интересува. Така де, не знам какво си постигнал в живота, за да вървим по твоята логика :) Само това, че си прибираш телефона в протмонето ми е достатъчно да знам, че не е добре да ти се обръща внимание :)

По въпроса с мегапикселите си прав, но когато и двете матрици са на ниво, тогава мегапикселите имат значение.

Nik12 :

Няма да коментирам какви глупости сте написали, а ще ги оправдая:

1. По-големият дисплей не е плюс! Един Мобилен телефон преди всичко трябва да е МОБИЛЕН! Познавам доста хора, които не искат да си купуват тая самунерка Galaxy, защото не могат да го поберат в портмонето или в джоба на тесни дънки. А и дисплея реално може да е по-добър, но човешкото око не вижда разлика. Може да е по-добър, ама като не го виждам, каква ми е ползата от това?...

2. Посъветвах се с професионален оператор - мегапикселите са много маловажна част от камерата!!! Не знам защо всички казват 8 мегапиксела, 16 мегапиксела, 16 е по-добро! Важни са броя и размера на лещите, както и дълбочината на матрицата! А и Galaxy няма HDR Auto функцията, която има iOS 7.1!

3.

remita :

zdaeh si

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм