Първите Android смартфони на Nokia дебютират на MWC – Nokia X, Nokia X+ и Nokia XL


 

 

Финландския производител на смартфони Nokia, които беше закупен от Microsoft преди 5 месец, днес представи първите Android смартфони портфолиото си. Те са наречени Nokia X, Nokia X+ и Nokia XL. Според главния изпълнителен директор на Nokia (Стефан Елъп) тези устройства ще бъдат предназначени да се продават на развиващите се пазари. Това ще помогне на Nokia и Microsoft да стъпят там където преди не са успели.

 

Първите Android смартфони на Nokia дебютират на MWC – Nokia X, Nokia X+ и Nokia XL

 

 

Въпреки голямото пристрастие на Nokia към операционната система Windows Phone, Елъп каза, че телефоните от серията Х е линия, която ще служи за преход към телефоните от по-висок клас, които са от серията Lumia, като Nokia X просто ще допълни разнообразието на Lumia устройствата. Според Елъп, по този начин подмяната на цялостното усещане на Nokia телефоните, оставянето нa Microsoft настрани от тази серия и ползването на услугите на Google, ще доведе до плавното преминаване към по-скъпите телефони на компанията в определен бъдещ момент.

За да се уверят, че потребителите на Nokia X ще останат свързани с Nokia и приложенията, които Microsoft предлага, Nokia ползва в телефоните си доста променена версия на Android, която можем с ръка на сърцето, софтуерната платформа на Nokia X. Тя остава с възможността да работи с приложения базирани на Android, но на потребителите няма да бъде предложен достъп до Google Play Store. Всъщност, дори няма да има достъп до Google Drive. Skype ще е включен във всички телефони от серията, като лека подкана за преминаване към изцяло Microsoft ориентирана система. Потребителите, които желаят да използват приложения, което са разработени за Android и не са налични посредством каталози за приложения от трети лица, трябва да се сдобият с инсталационния файл и да го инсталират сами на Nokia X телефона си.

Телефоните сами по себе си предлагат графичен интерфейс, който много наподобява този, който се намира в Windows Phone телефоните, и който се нарича Live Tile UI. И двата телефона Nokia X и Nokia X+ разполагат с 4-инчови WVGA IPS дисплей. Процесора, които захранва и двата модела е с четири ядра и работна честота от 1,7 гигахерца. Чипсетът по традиция е Qualcomm Snapdragon. Nokia X разполага с 512 мегабайта работна памет, докато Nokia X+ разполага с 768 мегабайта RAM. Във окомплектовката влиза 4-гигабайтова micro SD карта памет.

Nokia XL разполага със по-голям дисплей с размер от 5 инча. Той също е произведен по WVGA IPS технологията. Процесора, който е двуядрен с работна честота от 1 гигахерц е управляван от Snapdragon чип. Работната памет е 768 мегабайта. Трите телефона са оборудвани с по два слота за SIM карти. Като бонус към покупката си получават по един месец безплатно неограничен световен абонамент от Skype.

Nokia X телефоните ще са налични в районите на Азия и Тихоокеанските страни, Европа, Индия, Латинска Америка, Средния изток и Африка. Nokia X ще струва около 89 евро, Nokia X+ ще е малко по-скъп, около 99 евро. По-големият телефон, Nokia XL, ще е на цена от 109 евро.Коментари за Първите Android смартфони на Nokia дебютират на MWC – Nokia X, Nokia X+ и Nokia XL

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм