Защо да използваме Google Voice?


31 януари 2014 10:19


 Google Voice е мощен комплект от инструменти, които ви дават възможност да избирате телефонни номера, да пренасочвате обаждания, да чувате кой ви звъни, да записвате разговорите си, безплатни sms-и, online гласова поща и нейното трансформиране в текст, евтини международни разговори и какво ли още не. Това е невероятен набор от инструменти, които могат да превърнат всеки един телефон във функционалното устройство, което искаме всички.  


 Google Voice е може би най-функционалното от всички приложения за гласов контрол, когато става на въпрос за комбинация с операционната система Android. Това е така заради много тясната интеграция с нея като цяло. Единственото, от което имате нужда е акаунт в Google, след което ще имате голям избор от телефонни номера и настройки.

 

.
 

Кой ви звъни ?


 Една от възможностите, която е и сред най-използваните в приложението и се нарича Caller Announce. Може да бъде срещната и като “call screening”, “call presentation” и “audio Caller ID” . Когато тази опция е включена и в момента, в който някой ви звъни, той е подканен да запише своето име  преди разговора да бъде прехвърлен към Google Voice. След това, Google Voice ви се обажда, пуска ви записа и тогава вече, може да решите дали да вдигнете, или да прехвърлите разговора си към гласовата си поща.

 

Така изглежда опцията за включване и изключване на опцията.

Така изглежда опцията за включване и изключване на опцията

 

Ако решите да пратите разговора си в дълбините на гласовата си поща, ще имате възможност да слушате съобщението в реално време, и дори да се включите директно в разговора след натискане на определен бутон.
През интернет интерфейса, може да решите за кои контакти да важи предварителното обявяване на името и за кои да е изключено, за да може да се свързвате с тях мигновено без да има нужда да минават през проверката.
 

 

Безплатни текстови съобщения


Друг голям плюс на Voice е изпращането на текстови съобщения през интернет мрежата, вместо SMS-са да минава през мрежата на вашия мобилен оператор. Изпращането на съобщения през мрежата на Voice не изразходва съобщенията на вашия тарифен план, което е превъзходна придобивка за всеки един, които няма план с неограничен брои съобщения.

 

Google Voice преглед

 

Ако решите да не плащате излишно за изпращане на съобщенията, които Ви таксува вашият оператор, за да транспортира съобщенията ви, то Google Voice е точно за вас.


 

Google Voice и  Android


Екрана по подразбиране показва вашата входяща кутия за гласови съобщения и всички текстови съобщения, които са изпратени и получени посредством услугата. В настройките на програмата, може да избирате, дали Google Voice да контролира всичките ви обаждания, да не го използвате въобще или пък да го използвате само за разговори в чужбина. Може да избирате това и непосредствено преди всяко едно обаждане.

 

Google-voice-4-гласови съобщения

Входящата ви кутия показва дори гласовите съобщения под формата на текст, които автоматично транскрибира.
 

 

Подобрена гласова поща


Едно от нещата, които изпъкват са подобрените възможности на гласовата поща. Вие ще получавате известия по и-мейла за всяко едно получено гласово съобщение, и заедно с негова текстова транскрипция. Възпроизвеждането на съобщенията е възможно директно чрез Gmail или Voice приложението, като дори няма да има нужда да набирате номер, за да чуете съобщенията си, защото те ви чакат директно във вашия и-мейл.

 

Google-voice-5

Така изглежда получено гласово съобщение в Gmail.

 

С приложението Voice може да направите различни настройки за вашите контакти,  и какво съобщение да се възпроизвежда, когато те се обаждат. Може да поздравявате майка си с едно съобщение, а приятелката си с друго, а това позволява да покажете персонално отношение към вашите близки хора, когато чуят поздрава ви преди да запишат съобщението си.

 

Google-voice-6

Когато прослушвате гласовото съобщение през Android приложението, веднага ще ви бъде изписан и текста. По време на възпроизвеждането, Voice ще маркира думите, които се четат в момента, подобно на караоке

 

Точността на въпросната функция не е абсолютна, но когато видите повечето думи вярно изписани правилно структурирани, то по-лесно ще разберете какво ви се говори от гласовото съобщение. В някой случаи може и да не пускате съобщението, тъй като програмата маркира с по-тъмен шрифт нещата, които са по-вероятни. Колкото по-тъмна е думата, то толкова по-вероятно е тя наистина да е спомената.
При всички положения няма да се върнете към старата си гласова поща след като сте пробвали тази на Google.

 Коментари за Защо да използваме Google Voice?

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм