Слуховете около iPhone 6: Очаква ни ново голямо нещо от Apple 

iPhone 5s и iPhone 5c поставиха едно ново начало за Apple. Това беше първият път, когато от компанията пуснаха два телефона едновременно, и първият път когато имаме избор между много цветове, като това включва и злато. По-важно е обаче, че iPhone 5s е първият смартфон, който работи с 64-битова архитектура. Следващият модел на Apple най-вероятно ще се нарича iPhone 6, предполага се, че ще е с по-голям дисплей и по-добра производителност. От размер подобен на фаблет, до нова и по-добра камера, в тази статия ще обединим най-вероятните слухове, които са се появили на пазара.

 

 

 

Два модела, два размера

Най-разпространеният слух е, че iPhone 6 ще бъде пуснат в два варианта, както се случи с 5s и 5c. В последните няколко месеца се появи информация от Ройтерс, Уол Стрийт Джърнал, Блумбърг и други достоверни източници, която гласеше, че Apple тестват два дисплея с различни размерни за два нови смартфона. Въпреки всичко, слухове за появата на два нови телефона са факт, а около характеристиките на телефоните има различна информация. Информация от Ройтерс през Юни гласи, че компанията работи върху 4,7-инчов и 5,7-инчов екран, докато аналитикът Тимъти Акрури каза, че дисплеят на iPhone 6 ще бъде със сигурност 4,8 инча. По-скорошна информация от Уол Стрийт Джърнал ни казва, че дисплеят на по-малкия от двата телефона ще е 4,5 инча и пластмасовата обвивка вече ще бъде изместена от метална такава и за двата нови iPhone-на, като по-големия модел ще е с 5-инчов дисплей, който ще е със същия размер като този на Samsung Galaxy S4. Ако това е вярно, iPhone 6 ще е доста далеч от типичния фаблет, като за пример ще дадем 5,7-инчовия дисплей на Galaxy Note 3 и 6-те инча на LG G Flex.

 

 

Резолюция на дисплея

Освен, че дисплеят на iPhone 6 ще нарасне като размер ще очакваме да видим и по-голяма резолюция. Според предположения на DisplaySearch двата дисплея ще са 4,7-инчов с резолюция от 1600 х 900 и 5,5-инчов с резолюция от 1920 х 1080. Разбира се за сега това са просто прогнози и няма сигурна информация, около това дали ще видим подобрена резолюция на дисплея на новия iPhone 6. Все пак, ако от Apple решили да навлизат на пазара за фаблети с 5-инчов или по-голям дисплей, то задължително ще трябва да представят и по-голяма резолюция.

 

 

Същият сензор на камерата, повече функции

От Apple използват един и същ 8-мегапикселов сензор в камерата си от три поколения на своя iPhone, и има голяма вероятност  iPhone 6 да продължи традицията. China Post съобщи, че новия смартфон на Apple, ще използва същия сензор, но ще има по-големи възможности. Apple Insider казаха, че ще видим оптичен стабилизатор на изображението, точно както при LG G2 и Nokia Lumia 1020. С няколко думи, чрез този сензор се намалява вероятността при заснемане да получим размазани снимки и видео.  

 

 

Ще го видим в края на 2014 или през лятото

Очаква се Apple да представят iPhone 6 тази есен, като това ще отбележи една година от пускането на iPhone 5s и iPhone 5c. Въпреки това, китайският аналитик Сун Чянг Ху каза, че новият iPhone може да дебютира това лято. Според Ху, от Apple ще започнат да произвеждат наследника на iPhone 5s през Февруари, и най-вероятно ако това стане ще видим телефона в масово производство през Май. Ако това се окаже вярно, Apple може да обявят iPhone 6 на WWDC 2014, но за сега това са просто спекулации.

 Коментари за Слуховете около iPhone 6: Очаква ни ново голямо нещо от Apple

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм